Mergi la conţinutul principal

Moastele a patru sfinti se afla la Catedrala "Sfintul Nicolae"

Cu ocazia sarbatorii Sfintului Ierarh Nicolae, patronul spiritual al Brailei, Episcopia Dunarii de Jos a facut concetatenilor nostri un dar duhovnicesc binemeritat: moastele Sfintului Andrei, Ocrotitorul Galatiului si al Romaniei intregi, impreuna cu moastele a inca trei sfinti, anume Dasie, Atanasie si Varvara. De ieri, credinciosii pot merge sa se roage relicvelor sfinte depuse la Catedrala "Sfintul Nicolae", de pe strada Ana Aslan. Marti seara, moastele celor patru sfinti vor parasi Braila, pentru a poposi la Manastirea Sfintul Mare Mucenic Pantelimon (Lacu Sarat).
Ieri, incepind cu ora 9.00, procesiunea plecata de la Galati, avindu-l in frunte pe P.C. Arhimandrit Daniil Oltean, vicarul Episcopiei Dunarii de Jos, a sosit la Catedrala "Sfintul Nicolae" din Braila, fiind intimpinata de protopopul Gheorghe Marinescu, de preoti, diaconi si consilieri episcopali. Cit ai clipi din ochi, zeci si zeci de credinciosi s-au asezat la coada, ca sa se roage moastelor celor patru sfinti, pastrate in racle, si sa ceara ajutor de la Dumnezeu. Concomitent, un sobor de preoti, avindu-l alaturi pe Arhimandritul Daniil Oltean, au oficiat Sfinta Liturghie, intru pomenirea dreptmaritorilor crestini. Pentru al doilea an consecutiv, Braila va fi binecuvintata de Sfintii Andrei, Dasie si Atanasie, acum, in preajma Sfintelor Sarbatori ale Nasterii Domnului. Dupa cum se stie, Sfintul Apostol Andrei "Cel Intii Chemat" a propovaduit crestinismul in Scitia Minor (Dobrogea de astazi) si a fost martirizat la Patras, in Grecia. Sfintul Mucenic Dasie a fost soldat in armata romana, fiind martirizat in anul 304 d. H., la Durostor. Cit despre Atanasie al III-lea, acesta a fost patriarh al Constantinopolului, pe vremea lui Vasile Lupu. Trupul Sf. Atanasie se afla la Harkov, in Ucraina. Sfinta Mucenita Varvara a fost martirizata in 306 d. H., fiind ucisa cu sabia chiar de catre tatal ei, care era pagin. Toti acesti sfinti, ale caror moaste sint adapostite acum de Catedrala "Sfintul Nicolae", se roaga pentru iertarea pacatelor noastre si pentru sprijin de la Dumnezeu.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro