Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Moastele a patru sfinti se afla la Catedrala "Sfintul Nicolae"

Cu ocazia sarbatorii Sfintului Ierarh Nicolae, patronul spiritual al Brailei, Episcopia Dunarii de Jos a facut concetatenilor nostri un dar duhovnicesc binemeritat: moastele Sfintului Andrei, Ocrotitorul Galatiului si al Romaniei intregi, impreuna cu moastele a inca trei sfinti, anume Dasie, Atanasie si Varvara. De ieri, credinciosii pot merge sa se roage relicvelor sfinte depuse la Catedrala "Sfintul Nicolae", de pe strada Ana Aslan. Marti seara, moastele celor patru sfinti vor parasi Braila, pentru a poposi la Manastirea Sfintul Mare Mucenic Pantelimon (Lacu Sarat).
Ieri, incepind cu ora 9.00, procesiunea plecata de la Galati, avindu-l in frunte pe P.C. Arhimandrit Daniil Oltean, vicarul Episcopiei Dunarii de Jos, a sosit la Catedrala "Sfintul Nicolae" din Braila, fiind intimpinata de protopopul Gheorghe Marinescu, de preoti, diaconi si consilieri episcopali. Cit ai clipi din ochi, zeci si zeci de credinciosi s-au asezat la coada, ca sa se roage moastelor celor patru sfinti, pastrate in racle, si sa ceara ajutor de la Dumnezeu. Concomitent, un sobor de preoti, avindu-l alaturi pe Arhimandritul Daniil Oltean, au oficiat Sfinta Liturghie, intru pomenirea dreptmaritorilor crestini. Pentru al doilea an consecutiv, Braila va fi binecuvintata de Sfintii Andrei, Dasie si Atanasie, acum, in preajma Sfintelor Sarbatori ale Nasterii Domnului. Dupa cum se stie, Sfintul Apostol Andrei "Cel Intii Chemat" a propovaduit crestinismul in Scitia Minor (Dobrogea de astazi) si a fost martirizat la Patras, in Grecia. Sfintul Mucenic Dasie a fost soldat in armata romana, fiind martirizat in anul 304 d. H., la Durostor. Cit despre Atanasie al III-lea, acesta a fost patriarh al Constantinopolului, pe vremea lui Vasile Lupu. Trupul Sf. Atanasie se afla la Harkov, in Ucraina. Sfinta Mucenita Varvara a fost martirizata in 306 d. H., fiind ucisa cu sabia chiar de catre tatal ei, care era pagin. Toti acesti sfinti, ale caror moaste sint adapostite acum de Catedrala "Sfintul Nicolae", se roaga pentru iertarea pacatelor noastre si pentru sprijin de la Dumnezeu.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii