Mergi la conţinutul principal

Moartea poliţistului: Oprea a recunoscut, dar vag

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu îi cere ministrului Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, să furnizeze informaţiile necesare cu privire la poliţistul care a murit în accidentul de motocicletă şi făcea parte din coloana sa oficială, punctând că, dacă nu lămureşte urgent situaţia, soluţia este demisia sau demiterea lui.
„Nu aşa se face domnule vicepremier Oprea, ministru al Afacerilor Interne! Nu se aşteaptă două zile, să vă mai gândiţi dacă este cazul sau nu să admiteţi că poliţistul care a decedat făcea parte din coloana dumneavoastră oficială. Nu se poate ca printr-un vag comunicat al Poliţiei Capitalei să minimalizaţi o tragedie. Trebuie să furnizaţi familiei, opiniei publice, colegilor poliţişti toate informaţiile necesare: ce activitate a avut loc, de ce era necesară deplasarea în regim de coloană oficială, cu ce viteză se deplasa coloana?", a scris Gorghiu joi pe Facebook.
Gorghiu spune că, „dacă vicepremierul Gabriel Oprea nu lămureşte urgent şi complet toată situaţia, nu există altă soluţie decât demisia sau demiterea acestuia".

Comunicat sec

Poliţia Capitalei a anunţat joi că poliţistul care a decedat marţi în urma unui accident de motocicletă se afla în coloana oficială a vicepremierului Gabriel Oprea.
Potrivit sursei citate, poliţistul Bogdan Cosmin Gigină se afla în exercitarea atribuţiunilor de serviciu specifice poliţiei rutiere, conform reglementărilor legale în domeniu, fiind angrenat în dispozitivul mobil şi fix de fluidizare a traficului rutier în Bucureşti, asigurând deplasarea în siguranţă a coloanei oficiale, precum şi a celorlalţi participanţi la trafic.
„Coloana oficială a viceprim-ministrului pentru securitate naţională, ministrul Afacerilor Interne, de care demnitarul beneficia în condiţiile legii, se deplasa cu o viteză adaptată la condiţiile meteo şi de trafic existente, pe traseul Băneasa - Piaţa Presei Libere - Arcul de Triumf - Piaţa Charles de Gaulle - Piaţa Victoriei - bd. Uranus - str. ştirbei Vodă, după ce acesta participase la o activitate în cadrul unei instituţii din domeniul securităţii şi ordinii publice. Imediat după producerea accidentului, coloana oficială s-a oprit la faţa locului şi au fost dispuse măsuri pentru mobilizarea echipajelor medicale în vederea acordării primului-ajutor, poliţistul fiind transportat la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti", a precizat într-un comunicat Poliţia Capitalei.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro