Mergi la conţinutul principal

Moartea neprevăzută a unui salvator

Doar cuvinte de laudă au avut, ieri, colegii şi vecinii lui Viorel Novac, funcţionarul care a decis, marţi, să îşi pună capăt zilelor. Acesta a fost găsit spânzurat în magazia din curtea casei sale din cartierul Chercea, marţi după-amiază, chiar de către soţie, după ce s-a întors de la serviciu. Bărbatul avea 44 de ani, lucra în Primăria Brăila de peste 15 ani şi ultima sa poziţie ocupată a fost cea de inspector în cadrul compartimentului pentru situaţii de urgenţă. În momentul în care a recurs la gestul extrem, acesta se afla în concediu. Motivul pentru care Viorel Novac a decis să îşi pună capăt zilelor rămâne o necunoscută.
Toţi cei care l-au cunoscut, însă, pe Viorel Novac s-au arătat extrem de surprinşi, precizând că nici măcar o clipă bărbatul nu a dat semne că are probleme sau că ar intenţiona să se sinucidă. "M-am întâlnit cu el de câteva ori de când am preluat funcţia de viceprimar. Tot ce ştiu despre el este că era un om capabil şi cu foarte mult bun simţ. În acest scurt timp în care am avut ocazia să lucrez cu dumnealui mi s-a părut ireproşabil. Ce s-a întâmplat, de ce a făcut asta? Nu ştiu să vă spun. A fost un şoc şi pentru mine când am aflat de la colegi. Recunosc, nu ne-am cunoscut atât de bine pentru că nu am avut suficient timp la dispoziţie. Dar din scurta relaţie pe care am avut-o cu dumnealui, pentru că aveam anumite aspecte comune, mi s-a părut un profesionist, cu foarte mult bun simţ, punctual. Era un om normal. Nu l-am văzut nervos, nu a fost vreodată deplasat în vreun fel. Nu a fost vorba despre vreo presiune de la serviciu, nu a greşit cu nimic. Din câte ştiu, nu avea niciun fel de problemă juridică, nu avea datorii. Nu a dat niciodată semne. Nu a venit deprimat vreodată la muncă, abătut, sau să lipsească nemotivat. E o tragedie ceea ce s-a întâmplat", a declarat viceprimarul Alexandru Jantea.

Drăgan: "Dacă vă gândiţi că era cu DNA-ul la uşă... nici nu se pune problema"

Potrivit colegilor de serviciu şi vecinilor, Viorel Novac avea o căsătorie fericită, două fete, una la gimnaziu şi alta la liceu, şi nici măcar o clipă nu a dat semne că ar putea recurge la un asemenea gest. Secretarul municipiului, Ion Drăgan, cel în subordinea căruia a lucrat funcţionarul, s-a arătat extrem de surprins şi a ţinut să precizeze că nici nu se pune problema vreunei presiuni sau sancţiuni la locul de muncă. "Era inspector în cadrul compartimentului de situaţii de urgenţă. Practic, coordona acest compartiment. Era un om de bază, o persoană în care am avut toată încrederea şi care şi-a făcut tot timpul datoria. Ce să spun? A fost un eveniment foarte neplăcut, suprinzător. Nu a dat nimic de bănuit. Dacă vă gândiţi că era cu DNA-ul la uşă... nici nu se pune problema. Din câte ştiu eu, nu avea probleme administrative, pe linie de serviciu, ca să mă exprim aşa. Nu era în situaţia de a avea vreo supărare. Nu ştiu să fi fost vreodată în cercetare disciplinară la noi. Şi nu a avut probleme în general", a declarat Drăgan. De asemenea, acesta a mai apreciat că Viorel Novac era mai presus de toate un profesionist, în ciuda faptului că nu a avut ocazia să se afirme public de prea multe ori: "Aş vrea să rămână în memoria familiei şi a colegilor aşa cum l-am ştiut cu toţii: săritor, un profesionist, o persoană care s-a dedicat meseriei. Atunci când ploua cel mai tare, undeva, prin oraşul ăsta, el era în misiune. Ăsta e adevărul. Dacă era cota Dunării ridicată, era undeva pe malul Dunării. Lucrurile astea se văd mai puţin, dar noi ştiam că este acolo şi că îşi face treaba".
Redactorii "Obiectiv - Vocea Brăilei" au stat de vorbă şi cu vecinii lui Viorel Novac, care s-au arătat la fel de surprinşi, precizând că familia acestuia este una liniştită şi de apreciat. Nimeni dintre cunoscuţii acestuia nu şi-a putut explica gestul bărbatului. Mai mult, un fost coleg de serviciu ne-a declarat că a purtat o conversaţie telefonică chiar cu o zi înainte de a avea loc tragedia: discuţia ar fi fost perfect normală, iar Viorel Novac nu ar fi dat niciun semn că ar trece printr-o stare de depresie sau orice altă trăire care l-ar putea împinge către suicid.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro