Periodic, deseurile se ridica de catre operatorul de salubritate care are arondat cartierul Chercea, dar curatenia dureaza doar citeva ore. Ultima data, s-a facut curat in luna aprilie a acestui an, cind Primaria declarase "Luna Curateniei" si s-au golit de gunoaie toate haldele neautorizate de pe teritoriul municipiului. Fara nici un efect, insa: si astazi, aceasta "poarta" a Brailei arata la fel de mizerabil, continuind sa ne faca de rusine orasul, in ochii vizitatorilor care vin dinspre Vrancea si toata Moldova.
Sesizat de reporterul nostru asupra acestui fapt, George Nedelcu, directorul firmei de salubritate RER, ne-a declarat ca va incerca, din nou, sa indeparteze gunoaiele, chiar daca e convins ca acestea vor reaparea foarte rapid. De data asta, insa, directorul Nedelcu vrea sa fie ajutat in aceasta actiune de munca patriotica, in urma careia firma sa nu obtine nici un beneficiu. "Voi vorbi cu dna director Satnoianu, de la Directia de Asistenta Sociala, sa ne dea macar 15 asistati social care trebuie sa presteze munca in folosul comunitatii. Cu ajutorul acestora, vom stringe gunoaiele, apoi le vom transporta, pe cheltuiala noastra, la groapa ecologica. Normal ar fi ca si Primaria sa ajute, cu banii care ni se cer la groapa, pentru deversarea acestor deseuri, pentru colectarea carora nu plateste nimeni".
Directorul Nedelcu spune ca s-a gindit la o solutie pe termen lung, pentru desfiintarea focarelor de infectie reprezentate de haldele neautorizate: "Am comandat, din Germania, o masina speciala, capabila sa transporte containere de mare capacitate, de pina la 10 metri cubi, pe care le vom amplasa in zonele cu probleme. Sper ca si cetatenii sa inteleaga si sa nu mai arunce deseurile pe jos, ci sa le puna in aceste containere, pentru a nu se mai forma focarele de infectie cu care ne confruntam acum", ne-a mai declarat directorul Nedelcu.