Skip to main content

Mizerie si neputinta la una dintre "portile" Brailei

Una dintre "portile" de intrare sau iesire din Braila este sufocata, de ani de zile, de gunoaiele locatarilor din zona, iar autoritatile locale se dovedesc incapabile sa faca ordine si curatenie, odata pentru totdeauna. Este vorba despre marginea soselei Focsani, pe o portiune de circa o suta de metri lungime, situata in apropierea Cimitirului Turcesc si Cimitirului "Sf. Filoftea". De peste 20 de ani, acest spatiu este impinzit de gunoaiele de tot felul - de la resturi menajere si moloz, pina la cadavre de animale - aruncate de chercenii care locuiesc la marginea cartierului. In timp, au fost tot felul de tentative de a-i dezobisnui pe acestia de naravul aruncarii mizeriilor in drum, insa toate au ramas fara rezultat. Doar pentru o scurta perioada, acum vreo cinci ani, a fost curatenie, cit timp locul a fost pazit de un gardian, numai ca Primaria s-a declarat, la un moment dat, nevoita sa retraga paza, motivind ca nu mai are bani pentru asa ceva. Iar gunoaiele au reaparut, dupa numai doua-trei zile!
Periodic, deseurile se ridica de catre operatorul de salubritate care are arondat cartierul Chercea, dar curatenia dureaza doar citeva ore. Ultima data, s-a facut curat in luna aprilie a acestui an, cind Primaria declarase "Luna Curateniei" si s-au golit de gunoaie toate haldele neautorizate de pe teritoriul municipiului. Fara nici un efect, insa: si astazi, aceasta "poarta" a Brailei arata la fel de mizerabil, continuind sa ne faca de rusine orasul, in ochii vizitatorilor care vin dinspre Vrancea si toata Moldova.
Sesizat de reporterul nostru asupra acestui fapt, George Nedelcu, directorul firmei de salubritate RER, ne-a declarat ca va incerca, din nou, sa indeparteze gunoaiele, chiar daca e convins ca acestea vor reaparea foarte rapid. De data asta, insa, directorul Nedelcu vrea sa fie ajutat in aceasta actiune de munca patriotica, in urma careia firma sa nu obtine nici un beneficiu. "Voi vorbi cu dna director Satnoianu, de la Directia de Asistenta Sociala, sa ne dea macar 15 asistati social care trebuie sa presteze munca in folosul comunitatii. Cu ajutorul acestora, vom stringe gunoaiele, apoi le vom transporta, pe cheltuiala noastra, la groapa ecologica. Normal ar fi ca si Primaria sa ajute, cu banii care ni se cer la groapa, pentru deversarea acestor deseuri, pentru colectarea carora nu plateste nimeni".
Directorul Nedelcu spune ca s-a gindit la o solutie pe termen lung, pentru desfiintarea focarelor de infectie reprezentate de haldele neautorizate: "Am comandat, din Germania, o masina speciala, capabila sa transporte containere de mare capacitate, de pina la 10 metri cubi, pe care le vom amplasa in zonele cu probleme. Sper ca si cetatenii sa inteleaga si sa nu mai arunce deseurile pe jos, ci sa le puna in aceste containere, pentru a nu se mai forma focarele de infectie cu care ne confruntam acum", ne-a mai declarat directorul Nedelcu.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

Director general: Monica Paraschiv

Director: Silvia Preda

Şef departament publicitate: Sorin Preda

Redactor Şef: Florentin Coman

Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu