Mergi la conţinutul principal

Mizeria de sub preş, expusă la vedere în zona Romarta Nouă

• operaţiunea de curăţarea a spaţiilor verzi derulată în urmă cu câteva zile de Seroplant s-a soldat, ce-i drept, cu îndepărtarea bălăriilor • partea proastă este că deşeurile aruncate printre tufişuri, de-a lungul timpului, n-au fost adunate de nimeni, astfel că acum pot fi admirate în toată “splendoarea lor”

 

“Desantul” declanşat de Seroplant în urmă cu circa două săptămâni, când a curăţat vegetaţia crescută haotic în spaţiile verzi dintre scările din zona Romarta Nouă - Direcţia Financiară a avut două rezultate, unul bun şi unul jenant. Rezultatul bun este că, în sfârşit, au dispărut buruienile care năpădiseră acel spaţiu din cea mai frecventată zonă de promenadă a oraşului. Consecinţa jenantă a acestui fapt este că, pe terenul proaspăt eliberat de bălării, au rămas expuse la vedere numeroase deşeuri de plastic, în special PET-uri pline cândva cu bere, aruncate prin fostele tufişuri de brăilenii lipsiţi de cei şapte ani de acasă. Angajaţii Seroplant şi-au făcut treaba, rupând buruienile şi toaletând copacii, după care au strâns toate aceste resturi vegetale, le-au tocat şi le-au luat de la faţa locului. Nu s-au mai ocupat, însă, şi de deşeurile găsite pe spaţiile verzi, motivând că acestea ar trebui adunate de firmele de salubritate coordonate de Serviciul de Utilitate Publică, Administrare şi Gospodărire Locală (SUPAGL). Nicio firmă de salubritate nu s-a grăbit, însă, să îşi facă apariţia în zonă. Aşa se face, deci, că şi la ora actuală perimetrul respectiv este îmbâcsit de gunoaie. Pe lângă PET-uri şi alte resturi  se mai află, însă, şi grămezi de pământ, ceea ce arată că, după ce au fost smulse buruienile din rădăcini, nu s-a mai sinchisit nimeni să măture măcar aleile pietonale.

Chiar dacă au birourile la câţiva paşi de zona cu pricina, angajaţii Primăriei n-au fost curioşi să afle cum s-a finalizat marea operaţiune de curăţenie despre care s-a făcut mare tam-tam, inclusiv în presă. De altfel, locatarii blocurilor din zona Romarta Nouă se plâng că mizeria provine în special de la grupurile de tineri care se adună lângă scările Esplanadei aproape seară de seară. Teribilişti şi agresivi în comportament, aceştia consumă alcool şi fac gălăgie, fără a fi deranjaţi de vreo patrulă a Poliţiei Locale, Poliţiei Municipiului sau Jandarmeriei.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro