Mergi la conţinutul principal

Misiuni de week-end pentru siguranța cetățenilor

* polițiștii vor acționa pentru combaterea infracționalității, creșterea gradului de siguranță rutieră, menținerea ordinii și siguranței publice * polițiștii rutieri se vor afla în teren pentru prevenirea accidentelor rutiere și a consumului de alcool sau substanțelor psihoactive la volan, cu utilizarea de aparatele etilotest și DrugTest

 

Acțiuni intense în trafic! Polițiștii brăileni vor fi la datorie și în week-endul ce urmează, fiind luate măsuri pentru prevenirea și combaterea infracționalității, creșterea gradului de siguranță rutieră, menținerea ordinii și siguranței publice, astfel încât cetățenii să fie în siguranță!

De asemenea, polițiștii rutieri se vor afla în teren pentru prevenirea accidentelor rutiere și a consumului de alcool sau substanțe psihoactive la volan, scop în care vor utiliza aparatele etilotest și DrugTest, precum și aparatura de supraveghere a traficului și măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor, în vederea preîntâmpinării producerii unor evenimente grave.

Reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Brăila îi atenționează pe șoferi în legătură cu consumul de droguri în momentul în care se urcă la volan și conduc pe drumurile publice, iar asta pentru că polițiștii continuă sa facă razii în diverse zone din județ pentru a combate acest fenomen. „Vă reamintim că faptele de oferirea, punerea în vânzare, distribuirea, trimiterea, transportul, procurarea, cumpărarea, livrarea și punerea la dispoziție, cu știință, cu orice titlu, a unei locuințe sau a unui local ori a oricărui alt loc amenajat, în care are acces publicul, pentru consumul ilicit de droguri ori tolerarea consumului ilicit în asemenea locuri se pedepsește cu închisoarea de la 2 la 7 ani. Drogurile precum alcoolul sunt depresoare, ele încetinesc reacțiile organismului și produc o stare de somnolență, capacitatea de coordonare a mișcărilor este afectată, iar persoana poate cădea și se poate accidenta cu ușurință. Puteți obține ajutor gratuit, în condiții de confidențialitate, pentru a renunța la consumul de alcool, tutun sau droguri ilegale, apelând la reprezentanții Agenției Naționale Antidrog la numărul de telefon 021 323.30.30 sau accesând www.ana.gov.ro, este mesajul transmis de polițiști.

Polițiștii recomandă tuturor cetățenilor și participanților la trafic  să țină cont de următoarele:

- învață să spui „NU”. Este bine să susții lucrurile în care crezi și să nu faci parte

dintr-o „turmă”.

-schimbă-ți grupul de prieteni în cazul în care aceștia exercită o presiune negativă

asupra ta. Cunoaște persoane noi și implică-te în activități sănătoase.

-fii puternic! Câteodată presiunea de a începe sau de a nu începe să consumi droguri

este foarte mare și este greu să te simți diferit de ceilalți. Întodeauna când ai de făcut

astfel de alegeri gândește-te la ceea ce este cel mai bine pentru tine.

- nu conduceți sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive și respectați semnalele agenților de poliție rutieră.

- dacă aveți cunștință de persoane care au probleme legate de consumul de droguri, apelați cu încredere la specialiștii Agenției Naționale Antidrog.

Polițiștii rutieri vor acționa împreună cu celelalte instituții cu atribuții în domeniu pentru conștientizarea tuturor cetățenilor asupra consecințelor consumului de droguri.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro