Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Mircea Sandu: Ma asteptam la 30 de voturi

"Ma asteptam sa fiu ales, am avut sustinere buna, Ionut Lupescu si Adalbaert Kassai mi-au facut o campanie buna, iar alianta federatiilor din estul Europei a dat roade, ati vazut ca am fost alesi trei din patru. Pe cel de-al patrulea, Frantisek Laurinec din Slovacia, probabil o sa-l preluam ca membru cooptat. Daca ma temeam de tradari? La asemenea alegeri trebuie sa iti iei o marja de 20 la suta, sa zicem. Estimasem un numar de 30 de voturi, au iesit 32, mai mult decit ne asteptam", a spus Sandu.
Presedintele FRF a mentionat ca de aceasta data grupul estic a fost foarte unit, iar federatiile din aceasta parte a Europei vor colabora in continuare. "In primul rind, alegerea in Comitetul Executiv al UEFA inseamna imagine, conteaza foarte mult, de aici rezulta multe. Este vorba si de programe", a comentat el.
Mircea Sandu a spus ca a primit numeroase telefoane de felicitare de la oamenii de fotbal, printre care presedintele LPF, Dumitru Dragomir, finantatorul FC Steaua, Gigi Becali, directorul executiv al gruparii Poli Timisoara, Gheorghe Chivorchian, directorul executiv al FC Steaua, Valeriu Argaseala, precum si alti membri ai Comitetului Executiv al FRF. "Daca alegerea mea este apreciata si de contestatari, inseamna ca munca mea a dat roade", a spus Sandu.
Mircea Sandu a fost ales, vineri, in Comitetul Executiv al UEFA, devenind, astfel, primul roman care face parte din cel mai inalt organism al forului fotbalistic european. Mircea Sandu a ocupat locul al 3-lea in optiunile votantilor, cu 32 de voturi, fiind devansat de spaniolul Angel Maria Villar (42 voturi) si de turcul Senes Erzik (37 voturi). Ceilalti membri sint: maltezul Joseph Mifsud (28 voturi), portughezul Gilberto Parca Madail (27 voturi) si ucraineanul Grigori Surkis (27 voturi).

"E bine ca Platini este presedintele UEFA"

Presedintele FRF, Mircea Sandu, a declarat, vineri, pentru TV Sport, ca este bine ca Michel Platini este noul conducator al UEFA, prezentind si citeva din avantajele alegerii francezului.
"Nu va pot spune cu cine am votat, dar ma bucur ca Michel a cistigat alegerile. Este un continuator al programelor lui Johansson si ale Comitetului Executiv. Trebuie sa apreciem munca lui Johansson, pe care congresul l-a facut presedinte de onoare la propunerea lui Platini. E bine ca Platini este presedintele UEFA. Va solicita reducerea numarului de echipe din Liga Campionilor din anumite tari, va continua programele de investitii pentru asociatiile nationale, va fi intr-o solidaritate deplina cu asociatiile nationale si FIFA", a spus Sandu.
Mircea Sandu a precizat ca nu are emotii in privinta alegerilor pentru desemnarea membrilor Comitetului Executiv al UEFA, la care candideaza. "N-am emotii pentru alegeri, am mai multe emotii la comitetele noastre executive. sint convins ca voi intra in Comitetul Executiv. Am avut o intilnire ieri cu federatiile din Europa de Est, 22 de asociatii, am garantii si din partea unor tari precum Franta, Spania, Italia, Germania, deci Europa de Est va avea minimum trei reprezentanti in Comitetul Executiv al UEFA", a explicat Sandu.
Michel Platini a fost ales, vineri, in functia de presedinte al UEFA, in fata suedezului Lennart Johansson.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii