Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Minorii si tinerii de la Penitenciarul Tichilesti petrec Pastele in mod traditional

In preajma Sfintelor Sarbatori Pascale tinerii din cadrul Penitenciarului Tichilesti au participat la activitati specifice organizate prin contributia Serviciului de Interventie Psihosociala in colaborare cu Serviciul Siguranta Detinerii, Regim Penitenciar si Serviciul Logistica.
Ieri, in Vinerea Mare, toti tinerii au putut trece pe sub masa Sf. Epitaf si s-au inchinat la Sfinta Cruce, 90 de tineri s-au marturisit la preotul de la capela unitatii, iar 14 se vor impartasi in noaptea de Inviere. Doua persoane care au fost private de libertate vor petrece Sarbatorile Pascale alaturi de familie, aceasta fiind o recompensa pentru buna purtare.
"Preotul capelan va oficia Slujba de Inviere in capela unitatii in prezenta personalului disponibil si a 60 de tineri. Slujba va incepe la orele 24.00 si se va termina la ora 2.00. Dupa slujba se va imparti Lumina si Pasca la toate camerele de detinere. La slujba va participa conducerea unitatii si subprefectul judetului Braila", se precizeaza intr-un comunicat semnat de directorul Danel Cristian Sarau.
In ziua de Pasti minorii si tinerii condamnati vor avea parte si de o masa cu produse traditionale oferite de comunitatea locala prin parohiile din Tichilesti.
Pentru a marca Invierea Domnului, cei aflati in Penitenciarul de la Tichilesti au confectionat icoane, felicitari, coronite, oua pictate, masti pe care le-au expus la Cercul Militar Braila. In ziua de 6 aprilie, reprezentantii Fundatiei Stinca Veacurilor au impartit daruri constind in articole de imbracaminte, incaltaminte si obiecte de cult tuturor minorilor si tinerilor condamnati.
De asemenea, in perioada 9 - 15 aprilie, pe timpul vacantei scolare se vor desfasura activitati recreative si sportive, joi, 12 aprilie, grupul vocal instrumental "Valurile Dunarii" va sustine un program artistic la clubul unitatii, iar simbata, 14 aprilie, va fi finalizata competitia de fotbal "Cupa Primaverii".
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii