Mergi la conţinutul principal

Minorii si tinerii de la Penitenciarul Tichilesti petrec Pastele in mod traditional

In preajma Sfintelor Sarbatori Pascale tinerii din cadrul Penitenciarului Tichilesti au participat la activitati specifice organizate prin contributia Serviciului de Interventie Psihosociala in colaborare cu Serviciul Siguranta Detinerii, Regim Penitenciar si Serviciul Logistica.
Ieri, in Vinerea Mare, toti tinerii au putut trece pe sub masa Sf. Epitaf si s-au inchinat la Sfinta Cruce, 90 de tineri s-au marturisit la preotul de la capela unitatii, iar 14 se vor impartasi in noaptea de Inviere. Doua persoane care au fost private de libertate vor petrece Sarbatorile Pascale alaturi de familie, aceasta fiind o recompensa pentru buna purtare.
"Preotul capelan va oficia Slujba de Inviere in capela unitatii in prezenta personalului disponibil si a 60 de tineri. Slujba va incepe la orele 24.00 si se va termina la ora 2.00. Dupa slujba se va imparti Lumina si Pasca la toate camerele de detinere. La slujba va participa conducerea unitatii si subprefectul judetului Braila", se precizeaza intr-un comunicat semnat de directorul Danel Cristian Sarau.
In ziua de Pasti minorii si tinerii condamnati vor avea parte si de o masa cu produse traditionale oferite de comunitatea locala prin parohiile din Tichilesti.
Pentru a marca Invierea Domnului, cei aflati in Penitenciarul de la Tichilesti au confectionat icoane, felicitari, coronite, oua pictate, masti pe care le-au expus la Cercul Militar Braila. In ziua de 6 aprilie, reprezentantii Fundatiei Stinca Veacurilor au impartit daruri constind in articole de imbracaminte, incaltaminte si obiecte de cult tuturor minorilor si tinerilor condamnati.
De asemenea, in perioada 9 - 15 aprilie, pe timpul vacantei scolare se vor desfasura activitati recreative si sportive, joi, 12 aprilie, grupul vocal instrumental "Valurile Dunarii" va sustine un program artistic la clubul unitatii, iar simbata, 14 aprilie, va fi finalizata competitia de fotbal "Cupa Primaverii".

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu