Mergi la conţinutul principal

Minivacanță de cinci zile de Sf. Andrei și 1 Decembrie

* zilele libere încep miercuri, 30 decembrie, și se vor întinde până luni, 5 decembrie, după ce Guvernul a decis ca ziua de 2 decembrie (vineri) să fie liberă

 

 

 

Săptâmana viitoare bugetarii vor merge la muncă doar două zile. Vorbim despre o minivacanță de cinci zile pe care Guvernul a oferit-o românilor cu ocazia zilelor de Sf. Andrei (miercuri, 30 noiembrie) și 1 Decembrie (joi). Potrivit Ministerului Muncii, ziua de vineri, 2 decembrie, va fi și ea liberă deoarece se situează între zile de sărbătoare legală în care nu se lucrează și zile de repaus săptămânal. Astfel, bugetarii vor fi liberi de miercuri, 30 decembrie, și până luni, 5 decembrie.

Sunt însă și categorii de bugetari care vor merge la lucru vineri, 2 decembrie, fiind vorba despre locurile de muncă în care activitatea nu poate fi întreruptă din cauza procesului de producție sau specificului activităţii. De asemenea, pentru funcţionarea justiţiei ca serviciu public, nu vor beneficia de ziua liberă magistraţi sau celelalte categorii de personal din cadrul instanţelor judecătoreşti implicate în soluţionarea proceselor cu termen în ziua de 2 decembrie.

Pe lângă zilele de 30 noiembrie (Sfântul Andrei) și 1 Decembrie (Ziua Națională a României), românii mai au o singură zi liberă legală care pică în cursul săptămânii. Este vorba despre a doua zi de Crăciun, 26 decembrie, care pică într-o zi de luni.

Ce îi așteaptă pe brăileni în minivacanța de 1 Decembrie?

Pe 1 Decembrie, de Ziua Națională a României, Primăria Municipiului Brăila dă startul Târgului de iarnă. Evenimentul se organizează pe platoul și în parcarea din fața Palatului Administrativde și reunește 400 de colindători, meșteri populari din România și Republica Moldova, 70 de căsuțe și 10 rulote cu produse tradiționale.

Tot pe 1 decembrie, la ora 10.00, Primăria promite brăilenilor că vor vedea cea mai frumoasă parada organizată vreodată în orașul nostru în ultimii 30 de ani. Evenimentul implică o adevărată desfășurare de forță, cu personal și tehnică de luptă - M.Ap.N., M.A.I., I.S.U., Poliția de Frontieră, Inspectoratul Județean de Jandarmi, Detașamentul de Cavalerie al Direcției Generale de Jandarmi a Municipiului București, Penitenciarul Brăila, Flotila Fluvială. Vor defila, printre altele, TAB-uri, obuziere, autospeciale, mașini ale Poliției Rutiere, mașini de descarcerare și de ordine publică, trailere, autospeciale însoțite de Fanfara Muzicii Militare, detașamente cu uniforme actuale și de epocă, dar și noi cai ai Cavaleriei Române.

Odată cu lăsarea serii, la ora 16.40, brăilenii mici și mari vor pătrunde într-o lume magică, atunci când se va aprinde iluminatul de sărbători. Tot atunci este programată și ”Parada Colindătorilor”, pe traseul Viziru I (I.M.B.) - Calea Călărașilor - Bariera Călărașilor - Primăria Brăila.

Pe scena amplasată în faţa Primăriei, în perioada 1-4 decembrie, vor concerta ansambluri, artişti şi grupuri vocale ce promovează tradiţiile de Crăciun. Pe lângă colinde şi cântece tradiţionale, bucuria sărbătorilor de iarnă va fi întregită de spectacole de datini şi obiceiuri prezentate de ansambluri folclorice din diferite zone ale ţării.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro