Mergi la conţinutul principal

MINISTRUL FINANȚELOR, EUGEN TEODOROVICI, A VIZITAT JOI SEARĂ ȘANTIERUL PODULUI DE LA BRĂILA

* vizita ministrului a avut loc cu întârziere față de programul pe care îl anunțase inițial, astfel că a ajuns pe șantier undeva aproape de ora 21:00 * Eugen Teodorovici a stat de vorbă cu dirigintele de șantier în încercarea de a afla stadiul proiectului și a promis că se va aloca un avans pentru lucrări, la finele lunii iunie, după ce constructorul va depune garanția

 

Ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici (ministru al Fondurilor Europene, interimar), s-a aflat joi seară într-o vizită la șantierul podului suspendat peste Dunăre. Acesta a venit însoțit de președintele PSD Brăila, senatorul Ion Rotaru, precum și de fostul primar Aurel Simionescu, însă la fața locului l-au așteptat și deputatul Nicu Niță, liderii administrației brăilene primarul Marian Dragomir, cei doi viceprimari (Doinița Ciocan și Alexandru Jantea), președintele CJ Brăila, Francisk Chiriac, consilierul județean Mircea Florin precum și candidatul social-democraților brăileni la Alegerile Europarlamentare (locul 17 pe listă) Carmelia Bălănică. Trebuie punctat că vizita ministrului a fost anunțată inițial pentru ora 17:30, însă pentru că acesta a participat la ședința de Guvern, s-au produs unele întârzieri, astfel că Teodorovici a ajuns pe șantier undeva aproape de ora 21:00.

Ministrul Finanțelor a discutat cu dirigintele de șantier și s-a interesat despre mai multe detalii tehnice legate de proiect. Acesta a întrebat dacă sunt probleme cu forța de muncă, iar responsabilul de șantier i-a precizat că deocamdată munca este asigurată strict de români. Teodorovici a întrebat când se va depune garanția pentru a se obține avansul în cadrul proiectului, iar răspunsul primit din partea dirigintelui de șantier a fost că acest lucru se va întâmpla în două săptămâni. Teodorovici a promis că avansul se va aloca la finele lunii iunie, după primirea documentației din partea constructorului.

Potrivit acestora, până în prezent de la nivel guvernamental s-au alocat deja 170 milioane lei pentru pod.

Dirigintele de șantier a afirmat de asemenea că podul ar putea fi gata în august 2022, mai devreme față de termenul din contract - decembrie 2023.

”Vreau să ne coordonăm și cu drumurile expres. Pentru că s-a lansat în România, se primesc ofertele pentru partea de proiectare pe Drumul Expres Brăila - Tulcea - Constanța și pod fără drum expres... Deci când terminați podul trebuie să fie gata și drumul expres, a afirmat Teodorovici.

Vom reveni.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro