Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Ministrul Educatiei s-a facut de bafta la Braila

In vizita sa la Scoala "Mihail Kogalniceanu", ministrul Educatiei, Cercetarii si Tineretului, Cristian Adomnitei, a avut parte de un moment penibil. El a fost pus intr-o situatie de-a dreptul jenanta de catre niste elevi de clasa a V-a, atunci cind le-a spus ca pe steagul UE sint 15 si nu 12 stele. Ministrul a fost intimpinat cu flori in curtea scolii de un grup de copii ce purtau pe cap sepcute confectionate din material albastru cu stelute galbene. Inspirat de aceste accesorii, Adomnitei a incercat sa le verifice cunostintele despre Uniunea Europeana. Dupa ce i-a intrebat pe copii daca stiu cite state sint in Uniunea Europeana, si daca Romania face parte din comunitate, ministrul a fortat nota venind cu intrebarea care i-a fost fatala. El a mai fost curios sa afle daca elevii stiu cite stele sint pe steagul Uniunii Europene. Raspunsul a venit prompt: 12 stele. Seful MECT nu a fost deloc multumit de raspuns, cerindu-le, rapid, sa se mai gindeasca, dar pentru ca invataceii nu au stiut sa dea alt raspuns decit cel corect, acesta a tinut sa le arate cit de bine este el informat cu privire la Uniunea Europeana. "Steagul european are 15 stele", le-a fost dat elevilor sa auda din partea unui ministru al Educatiei venit in vizita oficiala in scoala lor. Ca sa-i consoleze pe copii ca nu au stiut sa raspunda corect la intrebari, ministrul a comandat pentru ei un pachet de prajituri si le-a recomandat sa mai invete, mai ales ca sint cetateni europeni. Un pic derutati, copiii au inghitit povestea, dar nu pina la capat. O fetita de clasa a V-a i-a dat ministrului lovitura de gratie. Ea s-a indreptat catre ministru cu o revista frumos colorata si i-a aratat ca acolo scrie ca steagul UE are 12 stele, si nu 15 cum a spus el. Stinjenit de situatie, ministrul i-a dat rapid dreptate fetitei si si-a continuat formalitatile, semnind in Cartea de Onoare a Scolii.
Intrebat fiind in conferinta de presa care este, de fapt, numarul exact al stelelor de pe steagul european, ministrul a fost departe de a-si asuma greseala facuta in prezenta unor copii de 12 ani. Acesta a spus ca a fost indus in eroare de consilierii sai care i-au pregatit, dinainte, materialele documentare pentru vizitele in judete.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii