Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Ministrul Dezvoltării, impresionat de Biserica Greacă din Brăila

* unul dintre obiectivele vizitate, vineri, de ministrul Dezvoltării, Attila-Zoltan Cseke, a fost Biserica ”Buna Vestire” a Parohiei mixte Româno-Elene, reabilitată printr-un proiect pe fonduri europene și bani de la nivel guvernamental * Cseke s-a arătat mai mult decât încântat de modul în care se prezintă clădirea istorică * acesta a sugerat că ar trebui căutate soluții și pentru restaurarea picturilor din interior, tot pe bani de la Uniunea Europeană

 

Unul dintre monumentele istorice ale orașului Brăila, Biserica Greacă, a primit laude din partea ministrului Dezvoltării, Attila-Zoltan Cseke. Acesta s-a aflat, vineri, la Brăila, într-o vizită de lucru în timpul căreia a mers la mai multe obiective. Printre acestea s-a numărat și Biserica ”Buna Vestire” Brăila (Parohia mixtă Româno-Elenă), care în ultimii ani a făcut parte dintr-un proiect prin Programul Operațional Regional (POR) privind consolidarea, restaurarea, conservarea și punere sa în valoare. Ministrul s-a arătat total impresionat de aspectul bisericii, (preot paroh Doru Sima) proaspăt pusă la punct. Acesta chiar a ținut să precizeze că a vizitat monumentul istoric pentru prima oară și a făcut recomandări și pentru alți posibili vizitatori.

”Am fost la Biserica «Buna Vestire» pe care nu o văzusem decât în poze acum câteva zile, știind că vin aici. Este o biserică foarte frumoasă! Chiar impresionantă! Lucrările sunt finalizate. Practic s-au luat de acolo și scările de către constructor. Finanțarea a fost de 21,4 milioane lei și eu cred că va intra - chiar dacă a fost și până acum -, în circuitul turistic, fiind un punct turistic important al Brăilei. Chiar e de vizitat. Acum, nu dumneavoastră, brăilenilor, v-o recomand, pentru că o știți. Dar e o clădire foarte foarte frumoasă, a declarat Cseke, vineri, în cadrul unei conferințe de presă la Prefectura Brăila.

Ministrul a recunoscut că a fost rugat să ajute într-un fel și la restaurarea picturilor din biserică, element care nu a intrat în proiectul POR. Cseke a precizat că nu poate promite nimic, însă a ținut să îndemne responsabilii să încerce accesarea de fonduri europene în acest sens.

”Evident, am discutat acolo pentru a găsi soluții – acum, eu nu pot să promit acest lucru pentru că este legat de proiecte și evident, pe fonduri europene trebuie să se orienteze – legat de picturile care există și care nu au fost incluse în acest proiect. Dar ar trebui restaurate în mod categoric”, a conchis sursa citată.

În timpul vizitei sale la Biserica Greacă, ministrul Dezvoltării, a avut parte de un tur complet și a fost condus și până la locul de unde izvorăște Izvorul Tămăduirii.

 
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii