Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Ministrul de stat Gheorghe Pogea a promis sprijin laminoristilor braileni

In cursul zilei de ieri, conducerea organizatiei sindicale din cadrul SC "Laminorul" a fost primita la discutii de Gheorghe Pogea ministru de stat pentru coordonarea activitatilor din domeniul economic, ocazie cu care sindicalistii braileni au cerut sprijin in realizarea unei privatizari reusite pentru "Laminorul". Asa cum a explicat liderul de sindicat, Constantin Iarca, intilnirea a fost facilitata de federatia sindicala din care face parte Sindicatul "Metal '94" si a fost ceruta de delegatia braileana pentru a lamuri o serie de aspecte legate de punctarea ofertei singurului potential investitor in cadrul negocierilor pentru privatizarea unitatii brailene. "Temerea noastra se leaga de faptul ca singurul ofertant ar putea fi depunctat in momentul evaluarii ofertei financiare si cea tehnica intrucit persoana juridica in numele careia a fost depusa oferta este o societate infiintata recent si nu are experienta in domeniul metalurgiei. Noi am explicat vicepremierului ca de fapt in spatele acestui ofertant se afla firma daneza "Danscan Steel" care a mai incercat sa cumpere pachetul majoritar de actiuni la "Laminorul" si am subliniat ca nu cerem nerespectarea legislatiei in domeniu. Am primit promisiunea ca vom fi sustinuti si ajutati in demersurile noastre de catre oficialul ministerial, astfel incit rezultatul final sa fie o privatizare reusita", ne-a declarat Iarca, dupa incheierea intrevederii cu ministrul de stat Pogea. De asemenea, liderul de sindicat a precizat ca urmareste o discutie pe aceeasi tema si cu reprezentanti din conducerea Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS).
Reaminim ca AVAS a primit o singura oferta pentru cumpararea pachetului majoritar de actiuni la SC "Laminorul", scoase recent la vinzare de catre autoritate. Asa cum a confirmat Directia de Comunicare din cadrul AVAS, ofertantul este "Donau Commodities" SRL, firma administrata de cetateanul rus Fedorenko Maxim, reprezentantul legal in Romania al companiei "Danscan Steel" Danemarca. Important de mentionat este ca "Danscan Steel" a incercat de mai multe ori sa cumpere pachetul majoritar de actiuni la "Laminorul", fara succes insa intrucit, din cauza unor vicii de procedura, nu a ajuns niciodata la masa negocierilor cu vinzatorul.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii