Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Ministrul de Externe, "agasat" de subiectul presupuselor inchisori CIA

Ministrul de Externe Mihai Ungureanu a declarat ca subiectul presupuselor inchisori CIA in Romania "a inceput sa-l agaseze", deoarece nu a primit nici un fel de dovezi in acest sens si continuarea dezbaterii aduce "prejudicii de imagine" Romaniei.
Duminica, el a repetat ca "nu exista asa ceva", referindu-se la eventuale facilitati gestionate de CIA pe teritoriul Romaniei. Ungureanu a mai spus ca subiectul nu figureaza pe agenda discutiilor cu secretarul de Stat american, Condoleezza Rice, insa nu a exclus posibilitatea ca aceasta sa prezinte un punct de vedere oficial ca urmare a intrebarilor pe care le va formula presa, marti.
Totusi, in opinia sa, este cel mai probabil ca un raspuns al administratiei americane sa fie dat la 8 noiembrie, cu ocazia reuniunii ministeriale NATO de la Bruxelles, unde vor fi prezenti ministrii de Externe din statele membre ale Aliantei Nord-Atlantice.
Oricum, seful diplomatiei romane a amintit ca ministrul de Externe britanic, Jack Straw, in calitate de reprezentant al presedintiei semestriale a Uniunii Europene, a transmis o scrisoare prin care a solicitat informatii oficiale autoritatilor americane.
In plus, Ungureanu a spus ca va insista cu fermitate in fata UE ca Romania doreste sa vada "dovezi clare" pe aceasta tema, deoarece pina acum acestea nu exista, insa dezbaterea continua si provoaca prejudicii de imagine Bucurestiului.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii