"Am facut eforturi sa cumparam ce am avut si nu mai avem bani pentru reparatiile curente. Bugetul teatrului este de peste 60 de miliarde lei vechi. Am vrut ca veniturile proprii ale teatrului sa creasca, dar acest lucru nu s-a intimplat. Poate ca ar fi bine ca teatrul sa fie subventionat de minister", a sugerat ministrului primarul Cibu. La rindul sau, directorul teatrului, Veronica Dobrin, a spus ca teatrul are cladirea inclusa in lista imobilelor de patrimoniu si ca in acest fel ministerul s-ar putea implica fianciar in reabilitarea ei. Din cauza ca sumele cheltuite pentru intretinerea cladirii sint foarte mari, nu mai ramin bani pentru productia de spectacole si teatrul sufera, a mai explicat directorul Veronica Dobrin ministrului Iorgulescu.
"Unul dintre obiectivele ministerului este descentralizarea, iar subventionarea teatrului de catre minister in aceste conditii nu este posibila. Descentralizarea este viitorul. Pentru cheltuielile de investitii va pot sprijini, pentru ca este o cladire de patrimoniu, dar nu pentru dotari. Alte finantari se pot obtine prin proiecte", a spus ministrul Culturii. La aceasta afirmatie, directorul Festivalului Zile si nopti de teatru european la Braila, criticul Doina Papp, i-a amintit ministrului ca in anul interculturalitatii, festivalul de teatrul european de la Braila nu a primit nici un leu finantare de la minister, ceea ce i se pare nedrept. Ministrul a spus ca tocmai pentru a nu exista discutii legate de selectia proiectelor, s-a ocupat o comisie de specialisti, insa criticul i-a precizat ca inainte de a ajunge la comisie, proiectul are o recomandare din partea angajatilor ministerului.
Liderul de sindicat Bebe Toea a adus in discutie problema salariilor oamenilor de teatru braileni, care sint cu 25% mai mici decit ale actorilor din Bucuresti, iar ministrul i-a raspuns ca marirea salariilor actorilor tine de Primaria Braila, ministerul nu poate sa faca mai mult decit sa promoveze o lege care este foarte generoasa si va intra in vigoare din toamna.