Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Ministrul Agriculturii solicita tarife reduse pentru energia folosita in sistemul de irigatii

Ministrul Agriculturii, Dan Motreanu, a solicitat Ministerului Economiei si Comertului (MEC) "sa analizeze de urgenta" posibilitatile pentru reducerea tarifelor la energia electrica necesara functionarii sistemelor de irigatii.
"Avind in vedere avertismentele specialistilor Administratiei Nationale de Meteorologie, potrivit carora anul 2007 va fi unul secetos, precum si din nevoia asigurarii unei suprafete cit mai mari pentru irigatii in 2007, Ministerul Agriculturii solicita MEC sa analizeze de urgenta masurile pentru ca energia electrica furnizata Administratiei Nationale a Imbunatatirilor Funciare (ANIF) si Organizatiilor Utilizatorilor de Apa pentru Irigatii (OUAI) sa beneficieze de un tarif mai mic decit cel practicat in prezent", se arata intr-un comunicat al ministerului.
Insitutia a propus ca energia electrica pentru irigatii si desecari sa fie asigurata de Nuclearelectrica sau Hidroelectrica, in vederea reducerii substantiale a costului apei pentru irigatii si la cresterea eficientei utilizarii subventiilor.
Potrivit contractului cadru incheiat in prezent intre Electrica si ANIF, din cauza tarifului de putere si a penalitatilor aplicate de catre furnizor, costurile energiei electrice cresc de aproximativ de doua ori. Acest lucru conduce, automat, la restringerea suprafetelor irigate din Romania si, implicit, la cresterea costurilor pentru culturile irigate, se mai spune in comunicat.
Ministerul Agriculturii a alocat in acest an 86 milioane lei pentru acordarea subventiilor in domeniul irigatiilor. Suma va fi folosita pentru repararea infrastructurii sistemului de irigatii si pentru compensarea tarifului de irigatii practicat de ANIF.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii