Mergi la conţinutul principal

Ministrul Agriculturii solicita tarife reduse pentru energia folosita in sistemul de irigatii

Ministrul Agriculturii, Dan Motreanu, a solicitat Ministerului Economiei si Comertului (MEC) "sa analizeze de urgenta" posibilitatile pentru reducerea tarifelor la energia electrica necesara functionarii sistemelor de irigatii.
"Avind in vedere avertismentele specialistilor Administratiei Nationale de Meteorologie, potrivit carora anul 2007 va fi unul secetos, precum si din nevoia asigurarii unei suprafete cit mai mari pentru irigatii in 2007, Ministerul Agriculturii solicita MEC sa analizeze de urgenta masurile pentru ca energia electrica furnizata Administratiei Nationale a Imbunatatirilor Funciare (ANIF) si Organizatiilor Utilizatorilor de Apa pentru Irigatii (OUAI) sa beneficieze de un tarif mai mic decit cel practicat in prezent", se arata intr-un comunicat al ministerului.
Insitutia a propus ca energia electrica pentru irigatii si desecari sa fie asigurata de Nuclearelectrica sau Hidroelectrica, in vederea reducerii substantiale a costului apei pentru irigatii si la cresterea eficientei utilizarii subventiilor.
Potrivit contractului cadru incheiat in prezent intre Electrica si ANIF, din cauza tarifului de putere si a penalitatilor aplicate de catre furnizor, costurile energiei electrice cresc de aproximativ de doua ori. Acest lucru conduce, automat, la restringerea suprafetelor irigate din Romania si, implicit, la cresterea costurilor pentru culturile irigate, se mai spune in comunicat.
Ministerul Agriculturii a alocat in acest an 86 milioane lei pentru acordarea subventiilor in domeniul irigatiilor. Suma va fi folosita pentru repararea infrastructurii sistemului de irigatii si pentru compensarea tarifului de irigatii practicat de ANIF.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu