Mergi la conţinutul principal

Ministrul Agriculturii lansează campania “Alege OAIA!”

• evenimentul este anunţat pentru astăzi, în cadrul târgului tematic INDAGRA de la Romexpo • prin această campanie, ministerul îşi doreşte să promoveze în rândul populaţiei consumul de carne de oaie

 

Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) lansează astăzi, 26 octombrie, la Romexpo, în cadrul târgului de agricultură INDAGRA, campania de informare şi promovare a consumului de carne de oaie, denumită “Alege Oaia!”. “MADR va avea sprijinul tuturor crescătorilor de ovine din România, care doresc, prin intermediul acestei campanii, să determine consumatorii să manifeste mai mult interes pentru carnea de oaie şi preparatele din carne de oaie”, se arată în comunicatul transmis de minister.

De precizat că în cadrul acestei campanii sunt implicaţi şi reprezentanţi din cadrul Ministerului Turismului, ai Ministerului Sănătăţii şi ai Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, în sensul formării unui grup de lucru sub coordonarea Direcţiei Generale de Politici în Industrie Alimentară în cadrul căruia s-au stabilit mai multe obiective. “Prin această campanie se urmăreşte valorificarea producţiilor agro-alimentare provenite de la specia ovine, creşterea valorii de export prin produse prelucrate, atragerea forţei de muncă în sectorul de prelucrare a cărnii şi a produselor din carne de oaie, dar şi păstrarea tradiţiilor privind preparatele culinare din această specie, în special în zonele montane”, se mai arată în comunicat.

În acelaşi material se punctează faptul că durata gândită pentru derularea acestei campanii este de trei luni şi are ca principal scop încurajarea consumului de carne şi produse din carne de oaie pe tot parcursul anului. De altfel, la deschiderea de astăzi a târgului naţional de agricultură INDAGRA 2017, oierii vor aduce mai multe rase de oi pentru a le prezenta publicului şi vor oferi gratuit, spre degustare, tocăniţă şi pastramă, se mai precizează în comunicat.

Campania MADR vine la puţin timp după ce ministerul a demarat un program naţional în cadrul căruia crescătorii de oi sunt încurajaţi să valorifice lâna la centre autorizate putând beneficia de un sprijin financiar direct pentru fiecare kilogram de lână. La nivelul judeţului nostru, s-au înscris în programul amintit 1.061 de crescători, pentru un efectiv de 247.213 capete. Ca o paranteză, de pe o oaie se obţine, în funcţie de rasă, în jur de 2 kilograme de lână.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro