Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Ministerul Educatiei aloca aproape 2,3 milioane lei pentru conectarea scolilor la Internet

Printr-un ordin al Ministerului Educatiei peste 5.000 de scoli din tara vor fi conectate la Internet, ceea ce inseamna alocarea a 2,3 milioane de lei pentru aceasta operatiune.
Deocamdata, judetul Braila nu a primit exact numarul de scoli incluse in program. Consilierul de imagine al Inspectoratului Scolar, prof. Maria Stefan, a precizat ca de la minister li s-au cerut situatii cu toate unitatile scolare care inca nu au conexiune la Internet, insa nu li s-a transmis si cite din acestea vor beneficia de acest ordin.
Fondurile alocate de Ministerului Educatiei vor fi repartizate catre inspectoratele scolare judetene, in mod distinct pentru anul bugetar 2007 si pentru anul bugetar 2008, potrivit regulilor bugetare. Inspectoratele scolare, in calitate de ordonatoare secundare de credite, sint responsabile de transferarea creditelor bugetare catre unitatile de invatamint. Directorul si contabilul fiecarei unitati de invatamint sint responsabili de cuprinderea fondurilor in bugetul unitatii de invatamint si de evidenta platilor privind achizitia serviciilor si destinatia acestora. Achizitia serviciilor se va face de catre unitatile de invatamint preuniversitar si unitatile conexe cu respectarea prevederilor legale referitoare la achizitii. Contractele cu furnizorii de servicii de Internet se vor incheia pe o perioada de cel putin 1 an de zile. Suma alocata lunar pentru fiecare unitate de invatamint este de 30 lei. In cazul in care contractele incheiate cu furnizorii depasesc sumele lunare aprobate prin ordinul ministerial, responsabilitatea asigurarii resurselor financiare suplimentare revine conducerii scolilor. Fondurile neutilizate se vor returna MEdCT.
"Atunci cind va fi transmisa metodologia de aplicare, Inspectoratul Scolar va vedea daca sint anumite criterii de selectare a scolilor sau aceste criterii le va stabili ISJ", a precizat inspectorul Maria Stefan.
In Braila, din cele 137 de unitati scolare cu personalitate juridica mai sint doar 24 de scoli din rural si 16 gradinite din urban care nu au Internet. Cele 24 de scoli din mediul rural sint din localitatile: Bertestii de jos, Spiru Haret, Frecatei, Gemenele, Gropeni, Marasu, Magureni, Mircea Voda, Racovita, Rimnicelu, Rosiori, Salcia Tudor, Cuza-Voda (Stancuta), Sutesti, Tichilesti, Urleasca, Tudor Vladimirescu, Ulmu, Vadeni, Visani, Victoria, Mihai Bravu, Lanurile si Zavoia.
"Problema cea mai importanta nu este conectarea propriu-zisa la Internet cit mentinerea serviciilor prin plata lunara a taxei. Din pacate, mai sint unii primari in judet care considera ca o conexiune la Internet este un moft. In conditiile in care scolile trebuie sa completeze suma primita de la Guvern, nu stiu daca se vor rezolva toate situatiile", a mai spus inspectorul Maria Stefan.




Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii