Ministerul Educaţiei a aprobat 141 de clase pregătitoare la Brăila | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Ministerul Educaţiei a aprobat 141 de clase pregătitoare la Brăila

Recent, s-a finalizat etapa de depunere şi validare a cererilor-tip de înscriere a copiilor în clasa pregătitoare. La finalul acesteia, Ministerul Educaţiei a aprobat pentru Brăila 141 de clase pregătitoare, dintre care 139 în învăţământul de stat şi două la particular.

Numărul total al locurilor aprobate este de 2.903, iar până în prezent au fost validate 2.418 cereri-tip de înscriere. De asemenea, dintre copiii cu vârsta mai mică de 6 ani doar 433 au primit avizul în urma unei evaluări psihosomatice, ceea ce înseamnă că pot deveni elevi fără probleme.
Pe 21 martie, s-a făcut repartizarea la şcoala de circumscripţie a copiilor pentru care părinţii au făcut cerere. După încheierea primei faze, Comisia naţională va comunica locurile rămase libere către fiecare unitate de învăţământ. Pe parcursul acestei săptămâni, s-au procesat cererile de înscriere la o altă unitate de învăţământ decât şcoala de circumscripţie, pe locurile rămase libere.
Astăzi, 25 martie, vor fi repartizaţi la şcolile de circumscripţie copiii ai căror părinţi au solicitat înscrierea la o altă unitate de învăţământ, însă cererea le-a fost respinsă din cauza lipsei locurilor libere, iar următoarea opţiune era şcoala din apropierea casei.
Pe parcursul zilei de azi, dar şi mâine, vor fi afişate în şcoli şi pe site-ul Inspectoratului Şcolar Judeţean listele cu candidaţii înmatriculaţi, locurile rămase libere, dar şi a listei copiilor neînscrişi după prima etapă.
A doua etapă de înscriere în clasa pregătitoare începe pe 30 martie şi se va încheia pe 15 aprilie. Atunci va avea loc înscrierea copiilor după o procedură de repartizare pe locurile disponibile, elaborată de Inspectoratul Şcolar Judeţean.
La nivel naţional, Ministerul Educaţiei a validat 168.226 cereri pentru înscrierea copiilor în clasa pregătitoare pentru anul şcolar 2016 - 2017. Dintre acestea, 138.411 cereri vizează copiii cu vârsta de 6 ani, împlinită înainte de data de 1 septembrie 2016, iar 29.815 sunt cereri pentru copiii care vor împlini 6 ani după data de 1 septembrie. Comparativ cu anul trecut, numărul solicitărilor pentru înscrierea în clasa pregătitoare a scăzut foarte puţin. În 2015, în prima etapă de înscrieri au fost depuse 170.837 cereri.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro