Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Militarii norvegieni vor ramine in Afganistan, in pofida atacului de marti

Oslo isi va mentine trupele in Afganistan, in pofida atacului de marti asupra unei tabere norvegiene din aceasta tara, soldat cu patru victime in rindul atacatorilor si sase raniti in rindul trupelor ISAF, a declarat premierul norvegian, Jens Stoltenberg, informeaza AFP.
"Binenteles ca nu se pune problema retragerii militarilor norvegieni din Afganistan", a afirmat seful guvernului in timpul unei conferinte de presa care a avut loc la Oslo.
"Se afla acolo pentru a stabiliza tara (...) Nu se pune problema cedarii in fata acestui tip de violente", a adaugat el.
Intre 200 si 300 de persoane care protestau fata de publicarea caricaturilor infatisindu-l pe profetul Mahomed au atacat, marti, tabara de la Maimana, in jurul orei 6.30 GMT (8.30, ora Romaniei), fortind poarta de la intrarea in baza si incendiind echipamente.
Baza, sub comandament norvegian, gazduieste trupe norvegiene, finlandeze, suedeze si letone in cadrul fortei NATO din Afganistan (ISAF).
Sase militari norvegieni au fost raniti usor de pietrele aruncate si de schijele de grenade in timpul atacului, a anuntat Statul Major norvegian.
Bilantul in rindul atacatorilor a fost de patru morti si aproximativ 15 raniti, conform unui surse medicale locale.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii