Mergi la conţinutul principal

Militari germani veniti la Braila sa ingrijeasca cimitirul martirilor nemti

In perioada 23 septembrie - 8 octombrie, garnizoana Braila va gazdui o tabara romano-germana de ingrijire a mormintelor de razboi, la care vor participa 12 militari germani si 12 militari romani. Toti acestia vor da o noua infatisare cimitirului soldatilor nemti cazuti pe front, in zona Brailei, in cele doua razboaie mondiale ale secolului trecut. Locurile de veci sint situate in cartierul Chercea, in vecinatatea cimitirului Sf. Mina. Activitatea inceputa ieri se va executa in baza unui acord romano-german semnat la Bonn, pe 25 iunie 1996, iar fondurile necesare, ce se ridica la circa 25.000 lei, sint asigurate de partea germana.
Ceremonia de deschidere oficiala a taberei s-a desfasurat ieri, incepind cu ora 10.00, la statuia generalului Eremia Grigorescu, din fata sediului Garnizoanei Braila. Au participat loctiitorul comandantului garnizoanei, colonelul Eugen Ene, primarul Aurel Simionescu, prefectul Mihaela Marcu si mai multi ofiteri braileni. Fanfara garnizoanei a intonat imnurile celor doua state, s-au arborat drapelele Romaniei si Germaniei, dupa care s-au tinut citeva discursuri. Primarul Simionescu a salutat deschiderea unei astfel de tabere militare in orasul nostru. "Sa ne vedem trecutul, cu bune si rele, si sa ne construim viitorul impreuna in Uniunea Europeana", a spus edilul-sef. Comandantul celor 12 militari din cadrul fortelor aeriene germane, maiorul Worf Andreas, s-a declarat incintat de ospitalitatea colegilor braileni. In scurta prezentare pe care a facut-o unitatii sale de aviatie, maiorul Andreas a tinut sa mentioneze ca aceasta are garnizoana in Kerpen, orasul german in care s-a nascut campionul de Formula 1 Michael Schumacher.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

Director general: Monica Paraschiv

Director: Silvia Preda

Şef departament publicitate: Sorin Preda

Redactor Şef: Florentin Coman

Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu