Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Militari britanici implicati in scandalul "arme contra cocaina" din Irak

Mai multi militari britanici din Batalionul 3 al regimentului Yorkshire, desfasurat in Irak, sint acuzati ca ar fi furat armament pentru a-l vinde, urmind ca cu banii obtinuti sa-si cumpere droguri pe piata neagra, relateaza The Sunday Times in editia electronica.
Presupusa implicare a militarilor britanici din Irak in activitati de crima organizata reprezinta o noua lovitura la adresa armatei britanice, la numai o saptamina dupa ce un caporal a recunoscut ca a comis o crima de razboi impotriva unui civil irakian.
In pofida faptului ca drogurile sint tot mai mult utilizate de trupele armate, acesta este primul incident anchetat de Politia Militara, in care armamentul furat este vindut pentru a face rost de bani pentru procurarea narcoticelor.
O sursa din serviciile de securitate britanice a declarat ca o parte din arme au fost vindute in schimbul a 50 de grame de cocaina, care valoreaza circa 2.500 de lire sterline la pretul strazii. Drogurile erau ulterior vindute altor militari britanici din Irak.
Sursa citata nu a putut preciza daca armamentul vindut era din dotarea armatei britanice sau fusese capturat de la gruparile insurgente irakiene.
Armata britanica se confrunta cu o crestere a consumului de droguri in rindul efectivelor militare, aproximativ 1.020 de militari fiind depistati pozitiv la testele antidrog, in cursul ultimului an, potrivit unor informatii furnizate de Parlamentul britanic.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii