Militar brăilean rănit în Afganistan | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Militar brăilean rănit în Afganistan

* caporalul Ionel Buzea, din cadrul Brigăzii 10 Geniu, se afla în blindatul atacat cu o mașină capcană * din fericire, brăileanul a suferit răni ușoare, nefiind nevoie de internarea sa în spital * colegul său, caporalul Mădălin Stoica, din Focșani, a murit, însă, pe loc, iar un alt coleg, fruntașul Ionel Toma, a fost la rândul său rănit * caporalul Buzea este căsătorit și are doi copii

 

Un militar român a murit și alți doi au fost răniți în Afganistan, vineri, după ce convoiul de vehicule blindate în care se aflau a fost atacat cu o mașină capcană. Militarii fac parte dintr-un batalion din Focșani care a plecat în misiune în Afganistan în luna august a acestui an.

 

Potrivit unui comunicat al Ministerului Apărării Naționale, caporalul Mădălin Stoica a decedat vineri, 15 septembrie, în urma unui atac asupra unei patrule românești care executa o misiune în regiunea Kandahar din Afganistan. Militarul, de 41 de ani, era căsătorit și avea un copil. Se afla la prima misiune în teatrele de operații și era angajat al M.Ap.N. din anul 2002.

 

În același incident au fost răniți caporalul Ionel Buzea și fruntașul Ionel Toma. Ei au primit îngrijiri medicale, fiind evacuați pe calea aerului la spitalul militar din Kandahar.

 

Caporalul Ionel Buzea este brăilean și, până să plece în Afganistan, a activat în structura de Poliție Militară din cadrul Brigăzii 10 Geniu ”Dunărea de Jos” Brăila. Este căsătorit și are doi copii. Din fericire, după cum ne-a informat ofițerul de relații publice al Brigăzii 10 Geniu, lt. col. Viorel Calenciuc, caporalul Buzea a suferit răni ușoare, nefiind necesară internarea sa în spital. El s-a întors la bază și își va putea continua misiunile.

 

Militarii se aflau într-un convoi de patru autovehicule MRAP (Mine-Resistant Ambush Protected) când un autovehicul capcană a intrat în blindatul lor.

 

Conducerea Ministerului Apărării Naţionale este alături de familia îndoliată și transmite, în numele întregului personal, sincere condoleanţe. Ministrul apărării naționale, Mihai Fifor, a semnat ordinul de avansare la gradul de sublocotenent post-mortem a lui Mădălin Stoica și a înaintat Președintelui României propunerea de a-i conferi Ordinul Național ”Steaua României” în grad de Cavaler, pentru militari, cu însemn de război. Luni, 18 septembrie, vor fi organizate în unitățile militare din țară și din teatrele de operații ceremonii de comemorare a militarului căzut la datorie”, precizează, într-un comunicat de presă, Ministerul Apărării Naționale.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro