Mergi la conţinutul principal

Milioane de lei pentru înfrumuseţarea oraşului

Bugetul alocat anul acesta de Primăria Brăila pentru plantări de flori şi întreţinerea spaţiilor verzi din municipiu se ridică la 6,8 milioane de lei (68 miliarde de lei vechi n.n.). Potrivit Ligiei Drăgan, directorul Direcţiei "Seroplant" Brăila, avem de-a face cu cel mai generos buget din ultimii ani. Anul trecut, suma alocată pentru spaţiile verzi s-a ridicat la 6,2 milioane de lei.
Cu banii din acest an, "Seroplant" şi-a propus să planteze 3.500 de arbori, 5.500 de arbuşti decorativi, 45.000 arbuşti pentru gard viu, 10.000 de trandafiri şi peste 800.000 fire de flori, diverse specii. De asemenea, se mai intenţionează să se însămânţeze gazon pe spaţiile verzi de pe principalele artere ale municipiului şi să se toaleteze şi trateze copacii de pe aliniamentele stradale.
"Anul acesta ne vom orienta foarte mult către asociaţiile de proprietari care au solicitat plantarea de flori şi arbuşti pe spaţiile verzi din zona blocurilor. Sperăm că asociaţiile respective vor avea grijă de ceea ce vom planta, astfel încât să nu se facă distrugeri în ritmul în care se fac în zonele municipiului mai puţin păzite. Din păcate, ne confruntăm tot mai mult cu vandalizarea spaţiilor verzi. Unii cetăţeni rup arbuştii sau plantele pentru că aşa consideră dumnealor că se distrează, alţii le fură pentru a le vinde", ne-a declarat directorul Drăgan.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro