Skip to main content

Mila crestina, la hramul parohiei "Sfinta Maria"

Fruntasa la darnicie, desi este penultima ca marime in toata Braila, parohia "Sfinta Maria", pastorita de parintele Catalin Hurmuzache, isi onoreaza, incepind din seara aceasta, patronul spiritual. Diseara, la ora 17.00, un sobor de preoti braileni, impreuna cu parintele paroh, va oficia Vecernia mare si Prohodul Maicii Domnului - cu procesiune asemanatoare celei din Vinerea Mare a Pastilor -, urmate de Acatistul Maicii Domnului si Litia. Miine dimineata, la ora 8.00, la biserica "Adormirea Maicii Domnului" va fi oficiata Utrenia si Sfinta Liturghie, urmata de o "agapa crestineasca", o masa de obste la care vor participa oaspetii si enoriasii bisericii. In preajma sarbatorii, parohia a initiat mai multe actiuni filantropice, asemanatoare celor pe care le desfasura regretatul parinte Stefan Copae. Prin purtarea de grija a parintelui Hurmuzache, au fost ajutate 23 de familii sarace de romi (peste 100 de persoane din parohie), cu sprijinul mediatorului comunitar al romilor, Costel Radu. "Actiuni cu romii avem de mai multe ori pe an, la marile sarbatori crestinesti, cind le oferim rechizite scolare, haine si alimente", ne-a spus parintele paroh. De altfel, stie toata lumea ca parohia "Sfinta Maria" administreaza o gradinita cu 40 de copii saraci, cu dizabilitati sau provenind din familii destramate, plus un cabinet medical deservit de doi medici voluntari, Elena Draghici si Ionelia Vasile. Cit despre sfintul lacas, acesta straluceste de curatenie. Cu ajutorul Lui Dumnezeu, parintele Catalin Hurmuzache nadajduieste sa continue lucrarile de renovare si restaurare si sa resfinteasca biserica, la implinirea unui secol de la fundare.
Piatra de temelie a Bisericii "Adormirea Maicii Domnului" a fost pusa la 31 mai 1909, edificiul fiind sfintit la 27 aprilie 1914, in ajunul primului Razboi Mondial, de catre Prea Sfintitul Nifon, Episcopul Dunarii de Jos. La acea vreme, paroh al bisericii era parintele econom Ilie Didicescu, protoiereul Judetului Braila. Pictura de la "Adormirea Maicii Domnului" a fost realizata de artistul V. C. Robea, banii necesari fiind strinsi din donatii si "condici ale milei".

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

Director general: Monica Paraschiv

Director: Silvia Preda

Şef departament publicitate: Sorin Preda

Redactor Şef: Florentin Coman

Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu