Mergi la conţinutul principal

Mii de vouchere de vaccinare, neridicate la Brăila

* peste 8.500 de persoane care s-au imunizat complet la Brăila, în ultimele șase luni, nu și-au mai ridicat voucherele din centrele de vaccinare * toate aceste tichete de masă au fost retrase vineri, 6 mai, odată cu închiderea ultimului centru de vaccinare din județul nostru, iar acum autoritățile așteaptă un nou cadru legal care să reglementeze soarta acestor vouchere, cât și procedura de înmânare a lor

 

Începând de sâmbătă, 7 mai, brăilenii se mai pot vaccina împotriva Covid-19 doar la medicii de familie, pentru că s-au închis toate centrele de vaccinare. Ultimul spațiu destinat imunizării populației care și-a încetat de curând activitatea este cel din parcarea Brăila Mall, din satul Vărsătura. Acesta a mai funcționat doar o lună de zile, după ce a fost reamenajat la 1 aprilie a.c., ca centru de tip drive-thru. Potrivit Direcției de Sănătate Publică (DSP) Brăila, în acest interval aici, au mai fost administrate 355 de vaccinuri anti-Covid, cele mai multe prezentări fiind pentru doza booster, respectiv 231, dar au fost și 54 de persoane care s-au vaccinat pentru prima dată și alte 70 care au venit pentru a doua doză de ser. Dacă tragem linie, după aproape un an de activitate, o să observăm că acest centru a avut cea mai mare adresabilitate la vaccinare, numai aici fiind administrate aproximativ 17.000 de doze de ser. Pe lângă acest centru, la Brăila au mai fost amenajate în acest scop încă patru locații fixe de vaccinare, dar rareori acestea au fost deschise concomitent. Este vorba despre spațiul din sala de sport a Liceului Tehnologic ”Anghel Saligny”, de la Vard Brăila, Școala ”Nedelcu Chercea” și Spitalul Orășenesc Făurei.

După închiderea celor cinci centre de vaccinare, au rămas neridicate la Brăila mai bine de 8.500 de tichete de masă destinate celor vaccinați complet în ultimele șase luni. Acestea au fost retrase automat și vor ajunge la primăriile din județ pentru a le distribui beneficiarilor. ”Voucherele neridicate se retrag toate și se emit electronic, apoi autoritatea locală o să le elibereze persoanelor vaccinate complet. Or să fie ca niște carduri. Câte ar mai fi, nu știu să vă spun exact, pentru că nu s-a încheiat procedura. Încă mai așteptăm de la medicii de familie o situație centralizată cu cei vaccinați. Medicii de familie vor elibera aceste carduri pe viitor celor care se vor vaccina la cabinetul lor, dar pentru mai multe amănunte va trebui să așteptăm un ordin de ministru. Nu pot să știu cum anume se va face toată procedura, așteptăm și noi să vedem noile dispoziții”, a precizat, pentru ”Obiectiv”, directorul Direcției de Sănătate Publică (DSP) Brăila, Gabriel Ciochină.

Aceste tichete de vaccinare fac parte din ultima tranșă primită de DSP Brăila, la începutul lunii februarie, când au fost recepționate, în total, 121.875 de bonuri pentru 24.375 de beneficiari.

Până acum, județului Brăila i-au fost repartizate în patru etape, de la Ministerul Sănătății, în total, 267.075 de bonuri valorice pentru un număr de 53.415 de beneficiari.

În ceea ce privește rata de vaccinare anti-Covid la Brăila, amintim că la încetarea stării de alertă s-a înregistrat un procent de imunizare de 43,15% din populația eligibilă, sub media națională. Pe lângă cele cinci centre, brăilenii s-au mai vaccinat și la medicii de familie, dar și cu ajutorul unor echipe mobile, care s-au deplasat în județ, la solicitările primarilor și a marilor angajatori.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro