Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Mii de persoane au protestat in China, atacind politia

Mii de fermieri si someri chinezi au protestat in centrul Chinei, atacind politia si distrugind masini ale fortelor de interventie, a declarat luni un oficial local, citat de Reuters.
Noua masini ale politiei au fost incendiate in timpul protestelor de vineri, in provincia Hunan din centrul tarii, unde 20.000 de persoane s-au confruntat cu circa 1.000 de politisti, inarmati cu pistoale si dispozitive de socuri electrice pentru vite, a afirmat un oficial local.
"Au facut acest lucru pentru ca nu sint multumiti de anumite practici guvernamentale", a adaugat oficialul din orasul Yongzhou, situat in provincia Hunan. "De asemenea, sint nemultumiti de coruptia la nivel oficial", a mai spus aceasta, fara a oferi alte detalii.
Site-ul strain Boxun, care monitorizeaza situatia drepturilor omului, a precizat ca revolta a fost declansata de nemultumirile fata de cresterea preturilor din domeniul transporturilor publice. Site-ul, care este critic la adresa Chinei, este interzis in aceasta tara.
Oficialul a precizat ca protestele au fost reprimate, iar zeci de manifestanti au fost arestati. Guvernul ii cauta pe organizatori, a adaugat ea.
Mai multi politisti si protestatari au fost raniti usor in timpul violentelor, iar unii dintre manifestanti au fost spitalizati, a mentionat oficialul.
Decalajul tot mai mare dintre saraci si bogati, coruptia si abuzul de putere au determinat declansarea unor demonstratii si revolte in China, adesea provocate de probleme aparent minore.
Guvernul a anuntat ca, anul trecut, au avut loc 23.000 de "incidente in masa", termen ce include proteste, petitii si demonstratii.
Eforturile menite sa reduca decalajele si sursele de nemultumire au reprezentat o tema majora a actiunilor guvernamentale, pentru a imbunatati nivelul de trai al celor 750 de milioane de fermieri.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii