Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Mii de persoane au manifestat la Roma impotriva violentelor carora le cad victime femeile

Mii de persoane (100.000 potrivit organizatorilor), aproape exclusiv femei, au manifestat simbata, la Roma, cu ocazia zilei internationale a ONU impotriva violentelor carora le cad victime femeile, relateaza AFP.
Citeva sute de asociatii "feminine, feministe si lesbiene" au indemnat la participarea la aceasta "manifestatie a femeilor pentru femei", care a strabatut strazile din centrul Romei, arborind o pancarta pe care scria "Violenta barbatilor impotriva femeilor incepe in familie si nu are limite".
Potrivit asociatiilor, care au citat studii efectuate pe teren, "peste 14 milioane de italience au fost victimele violentelor fizice, sexuale si psihologice pe parcursul vietii, in general de la partenerii lor sau in cadrul familial", iar "94 la suta dintre aceste violente nu au fost denuntate".
In multime, o fetita purta o pancarta pe care scria "Batuta de tatal ei", iar o alta o banderola pe care se putea citi "Nu avem incredere in stat, autoapararea este certitudinea noastra".
Doi ministri din guvernul de centru-stinga al lui Romano Prodi, Giovanna Melandri (ministrul Tineretului si Sporturilor) si Livia Turco (ministrul Sanatatii) au participat la miting, dar au fost criticati de o parte dintre demonstranti.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii