Mergi la conţinutul principal

Mii de braileni au solicitat detalii cu privire la pensii

Desele schimbari ale legislatiei in ceea ce priveste pensiile au generat confuzie in privinta conditiilor de pensionare. Mii de braileni s-au adresat Casei Judetene de Pensii (CJP) pentru a afla mai multe detalii despre majorarea valorii punctului de pensie, punerea in plata a hotaririlor emise in baza Legii nr. 189/2000 si a Legii nr. 309/2002 sau despre evaluarea pensiilor conform HG nr. 1550/2004 si conditiile de pensionare.
Potrivit unui raport realizat de reprezentantii CJP pentru primul semestru al acestui an, 4.000 de persoane s-au prezentat la institutie in vederea solicitarii acestor informatii. "De asemenea, in perioada 1 ianuarie 2008 - 30 iunie 2008 au fost inregistrate la Casa Judeteana de Pensii un numar de 103 petitii de la institutii publice precum Casa Nationala de Pensii si Alte Drepturi de Asigurari Sociale, Ministerul Muncii, Familiei si Egalitatii de Sanse, Presedintia Romaniei, Guvernul Romaniei, Prefectura Braila, Inspectoratul Teritorial de Munca. Cererile au fost repartizate catre solutionare compartimentului de comunicare care, impreuna cu compartimentele de specialitate au raspuns intrebarilor. In aceeasi perioada a anului trecut s-au inregistrat un numar de 80 de astfel de petitii. Toate scrisorile si sesizarile referitoare la activitatea CJP au vizat, in special, nemultumiri privind cuantumul pensiei, verificari ale deciziilor de pensionare, etc. Tot in aceasta perioada au fost inregistrate un numar de 36 de cereri avind la baza dispozitiile Legii nr. 544/2001 privind liberul acces la informatii de interes public", se precizeaza in raportul CJP.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro