Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Mihai Tudose: Romanii au o guvernare "la pachet"

Deputatul PSD de Braila Mihai Tudose are senzatia ca actuala guvernare este una "la pachet", pentru ca aceasta le serveste romanilor, doar la pachet, diverse acte legislative de importanta majora. Tudose crede ca trecerea prin Parlament a diverselor pachete de legi, precum trenul prin gara, fara dezbaterea absolut obligatorie intr-o societate democratica, este o greseala majora. Deputatul PSD are in vedere, printre altele, legile Justitiei, dar si cele ale Sanatatii, care au fost oferite parlamentarilor la gramada, sute de pagini, pe care acestia trebuiau sa le citeasca si sa le adnoteze, privind eventuale amendamente, in doua-trei zile:
"Este o guvernare la pachet, asa cum la pachet sint si legile Sanatatii, care ne sint fluturate prin fata de citeva luni, suficient pentru a fi discutate in parlament, si sa nu treaca prin forul legislativ, ca gisca prin apa. Guvernantii au preferat sa le puna pe site, si sa le supuna dezbaterii publice. Chiar si in acest context, unele chestiuni din aceste legi sint contestate de medici din tot spectrul politic, inclusiv de dr. Mircea Cinteza, fost ministru liberal al Sanatatii. Si legile Justitiei le-am avut la pachet, s-au modificat de 2 ori prin ordonante de urgenta succesive, si acum exista alte 160 de amendamente. Eu nu mai inteleg nimic: se doreste sa devenim o republica prezidentiala, in care rolul Parlamentului este doar de decor, sau nu vor sa recunoasca faptul ca sint pur si simplu incompetenti?". Tudose considera ca actuala Coalitie aflata la guvernare da chix in serie, si nu face decit sa se penibilizeze, cu greselile majore, din proiectele de legi, precum si din lipsa de organizare, cind este vorba sa se voteze in Parlament aceste legi: "Din cite vedem noi, numai UDMR isi face foarte bine treaba pentru care a fost votata de etnicii maghiari, in timp ce PC cinta melodia "te urasc, dar stau cu tine". Din cind in cind, o mai primesc si ei la pachet, din partea altor institutii. Sa nu uitam ca este o guvernare acuzata ca este corupta nu de opozitie sau altcineva, ci chiar de catre presedinele tarii. Nu exista nici un program national, nici macar la nivel de concept, nu mai vorbim de pus in practica. Nu exista nici macar un program national de pus panselute, ca sa nu avem pretentia la mai mult, de la ei".
La rindul sau, senatorul PSD Aurel Simionescu reproseaza guvernantilor faptul ca nu au trecut prin dezbaterea Parlamentului legile Sanatatii, una cite una, pentru a se putea face amendamente, intr-o chestiune atit de importanta pentru populatie. El este de parere ca scuza urgentei adoptarii acestor legi nu este una plauzibila: "Pachetul de legi pentru Sanatate are 550 de pagini, sint legi care, daca urmau procedura normala, in 30-40 de zile ar fi putut fi trecute prin Parlament. Au fost puse la mapa miercuri seara, iar pina vineri dupa-amiaza trebuiau depuse amendamentele. Noi am contribuit la imbunatatirea lor cu o serie de amendamentre care se refera, printre altele, la introducerea cardului electronic, la achizitiile publice, si la pachetul bazal de servicii, respectiv, la faptul ca populatia trebuie sa fie obligata sa-si faca acele controale anuale, necesare pentru prevenirea aparitiei unor boli. Nu de alta, dar se stie ca este mai usor sa previi, decit sa vindeci".
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii