Mergi la conţinutul principal

Mihai Tudose «dă de pământ» cu conducerea PSD Brăila după alegeri

* fostul premier al României, eurodeputatul brăilean Mihai Tudose, a comentat astăzi rezultatul turului 2 al Alegerilor Prezidențiale, la nivel național, dar în special în județul Brăila * vicepreședintele Pro România a vorbit despre nevoia ca membrii aflați în prezent în fruntea social-democraților să facă un pas în spate * și la Brăila, Tudose a precizat că actuala conducere ar trebui să își asume faptul că a mers orbește "pe mâna partidului", chiar dacă era limpede că PSD-iștii de bună-credință nu pot susține un candidat precum Viorica Dăncilă

 

Europarlamentarul brăilean Mihai Tudose (vicepreședinte Pro România) a avut un comentariu extrem de critic la adresa conducerii actuale a PSD Brăila, după rezultatul partidului în județul nostru, în turul 2 al Alegerilor Prezidențiale. Acesta a afirmat că era limpede faptul că Viorica Dăncilă nu poate câștiga, iar liderii PSD de la nivel național ar trebui să facă un pas în spate, în timp ce conducerea social-democraților din Brăila, ar trebui să își asume că au forțat nota, atunci când au obligat membrii de bună-credință, să meargă în campanie pentru un candidat în care nu puteau crede.

"Eu aș citi rezultatele de la Brăila în contextul general. Cu câteva excepții notabile sau «inexplicabile» mesajul a fost unitar. Și în fapt, a venit factura la tot ceea ce a fost PSDragnea până astăzi. Cu Viorica Vasilica, cu Arsenie, cu Cuc, cu Carmen Dan, cu Andrușcă, cu 10 august, cu codurile penale, cu ordonanțe, cu tot. Asta e factura! Fiindcă unele chestii chiar se plătesc pe lumea asta, nu pe lumea cealaltă. Au avut cel mai slab candidat posibil, care a ajuns în turul 2 doar datorită muncii și atașamentului membrilor de partid, nu datorită calităților sale, pentru că toate «calitățile» candidatului o recomandau să iasă cu minus, nu cu plus. Din păcate, se pare că, «la cald» cel puțin, azi-noapte, declarațiile imediate după scor au arătat faptul că nu au înțeles nimic! Absolut nimic! «Suntem buni, e bine, avem 3 milioane de voturi»! Nu! Dăncilă nu are 3 milioane de voturi. Chiar nu are, pentru că aici sunt și voturile anti-Iohannis. Că sunt și din acelea! Deci voturile PSD-ului au rămas cele 2 milioane din primul tur. Și după cum știți, la Parlamentare nu mai sunt două tururi. E un singur tur. Deci în primul tur vor fi cele 2 milioane de voturi. Sau câte or mai fi până atunci, dacă lucrurile vor rămâne așa", a declarat Tudose.

Vicepreședintele Pro România a precizat că nici nu se putea ajunge la alt rezultat, în condițiile în care oamenii aflați în fruntea partidului la nivel național nu au făcut niciodată campanie și nici nu au candidat pentru poziții anume, ci doar au ajuns acolo prin faptul că au fost numiți.

"Încă mai sper ca zilele acestea să aibă totuși loc o analiză în PSD și în urma acesteia anumiți oameni să facă un pas în spate. Să asistăm la un rebranding, la instalarea meritocrației. Fiindcă astăzi, uitați-vă un pic la conducerea PSD-ului: Președintele PSD nu a făcut o zi de campanie, nu a coordonat nicio organizație județeană, niciodată! A avut o singură tentativă în viață de a candida la Primărie la Videle și a pierdut-o și pe aia. Președintele executiv nu a fost lider de organizație, nu a coordonat nicio campanie, de fapt nu și-a făcut campanie niciodată, tot timpul a fost pus pe undeva. Secretarul general, la fel, a tot fost pus pe undeva, nu a avut un mandat de parlamentar în același județ, a fost ca melcul cu căsuța în spate. Oamenii ăștia conduc astăzi PSD-ul! Adică să-i pui să conducă dintamai partidul, care se bazează pe organizare. Sunt niște oameni care nu au condus niciodată nimic, de fapt. Cu aroganță. Și se văd rezultatele. Astea sunt", a mai completat Tudose.

 

Fostul premier se așteaptă ca șefii PSD Brăila să dea vina pe alții

 

Mihai Tudose a mai precizat că din punctul său de vedere stânga își poate reveni în județul Brăila, atât la Alegerile Locale, cât și la Alegerile Parlamentare de anul viitor. Însă nu fără să existe anumite schimbări la nivelul conducerii organizației PSD Brăila.

"Și aici, anumite lucruri mai trebuie schimbate, după opinia mea. Fiindcă avem și aici o generație de oameni care au avut curaj și s-au dezis cât au putut de tipul ăsta de politică, de candidatură, și niște oameni care, din motive pe care nu mi le explic, au mers înainte, indiferent cât de rău era înainte. Nu au avut curajul să aibă o opinie, sau o manifestare contrară liniei generale a partidului, pentru că nu-i așa, «partidul e în toate și nu greșește»!", a declarat Tudose, care a dorit totuși să sublinieze că scorul social-democraților la Brăila nu a fost unul extrem de slab spre deosebire de cel de la nivel național.

"În fapt, la Brăila totuși, scorul fiind aproape egal, se poate interpreta și așa: până la urmă, toți ceilalți sunt egali cu PSD-ul. Dar este cel mai slab rezultat înregistrat de PSD la Brăila. Și dacă și aici analizele vor fi la modul: «Cine e de vină? Ăla a făcut, ăla nu a făcut». Nu este vorba despre ce a făcut și ce nu a făcut unul, este vorba despre imaginea generală. Și evident, despre cel mai bun vânzător. Domnule, dacă ai un produs prost, nu reușești să îl vinzi. I-ai dat unei organizații performante să meargă în campanie pentru Vasilica. Iertați-mă, nu merge! Avem foarte mulți profesori membri la PSD. Profesori de matematică. Eu mă îndoiesc că după boacăna cu «am dat meditații, dar nu știu formula cercului», oamenilor despre care tocmai vorbeam le-a mai venit să iasă din case. E complicat, totuși! Dar o vină a PSD-ului local este că a acceptat. Și vorbesc de conducere. Membrii simpli erau jenați de ce li se întâmplă. Și membrii simpli, membri de partid, chiar nu merită să fie puși în această situație. Oameni corecți, oameni curați, oameni deosebiți, dar care au fost puși de către conducere în niște situații absolut delicate și dificile din interes", a adăugat sursa citată.

Întrebat dacă este de părere că liderii PSD Brăila ar trebui să demisioneze odată cu cei de la nivel național, după rezultatul alegerilor, acesta a afirmat că în opinia sa ar fi nevoie de o analiză serioasă și nu una în care "alții" să fie găsiți vinovați.

"Chestia asta cu cerutul demisiilor... Trebuie să își facă analize. Deși mâine o să costate că de fapt, de vină este, nu știu... altcineva. Că ei au fost buni, dar altcineva e de vină. Totuși, uitați că au fost și județe unde PSD a câștigat. Deci se poate! Ceva e în neregulă la Brăila și repet: nu poți acuza niște oameni că nu s-au implicat în campanie, în condițiile în care nu credeau în candidat. Dumnezeule! Era clar că nu are nicio șansă. Cu excepția lui Dăncilă, a lui Fifor, Orlando și altor câțiva exaltați din motive pe care probabil doar medicina le poate descâlci, în rest, pe oricine întreg la minte căruia i-ai fi spus Dăncilă Președinte, îl pufnea râsul! Efectiv! Și atunci, cum să le ceri, «Dumnezeule!», să facă campanie?! De la început ținta mare a fost să intre în turul 2. Ați înnebunit?! Asta e țină?! Ei bine, astea sunt rezultatele!", a conchis europarlamentarul.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro