Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Mihai Stoica suspendat 6 luni si amendat cu o mie de euro de FRF

Managerul general stelist Mihai Stoica a fost suspendat, luni, pentru sase luni si amendat cu suma de o mie de euro de Comisia de Disciplina a Federatiei Romane de Fotbal (FRF), dupa incidentele in care a fost implicat la finalul meciului Gloria Bistrita - Steaua, scor 1-0.
Presedintele Comisiei de Disciplina a FRF, Doru Viorel Ursu, a declarat ca forul pe care il conduce a luat aceasta decizie "cu unanimitate de voturi". "Am respins cererea ce aminare a cauzei, considerind ca am respectat drepturile de aparare. Cu unanimitate de voturi, Comisia de Disciplina il sanctioneaza pe Mihai Stoica, delegatul Stelei, cu cite sase luni de suspedare si o mie de euro amenda pentru fiecare abatere, in conformitate cu articolele 72, 77 si 79, in conditii de recidiva. Dintre acestea se ia pedeapsa cea mai mare", a explicat Ursu.
Doru Viorel Ursu a mentionat ca atacantul stelist Victoras Iacob a fost suspendat doua etape si amendat cu suma de 85 de euro, dupa ce in minutul 90 al meciul cu Gloria Bistrita, din etapa a XXVI-a a Diviziei A, a fost eliminat de pe teren pentru cumul de cartonase galbene. Ursu a explicat ca aceasta sanctiune a fost aplicata pentru trei acte de violenta, doua loviri plus gestul de a simula calcarea pe cap a unui adversar cazut la pamint.
Sorin Ghionea, un alt jucator stelist eliminat pentru cumul de avertismente in meciul de la Bistrita, a fost suspendat o etapa si amendat cu suma de 30 de euro.
Doru Viorel Ursu a precizat ca partile pot face apel in termen de cinci zile de la comunicarea deciziei.
Reprezentantul clubului Gloria Bistrita la sedinta de luni a Comisiei de Disciplina, directorul general Ioan Horoba, considera ca forul federal a dat dovada de prea multa indulgenta in cazul managerului general al FC Steaua, Mihai Stoica, in conditiile in care acesta nu se afla la prima abatere. "Nu este o decizie corecta in cazul faptelor comise de Mihai Stoica. Acesta a instigat la violenta si le-as recomanda parintilor sai sa-l mai ia sapte ani acasa si sa-l reeduce. Nu pot sa cred ca s-a dat dovada de atita indulgenta cu un recidivist, mai ales ca nu a trecut nici un an de cind a coborit din cochilia lui de cristal si a facut acel gest "frumos". Este de un tupeu si o nesimtire nemaiintilnite", a comentat Horoba.
Intrebat ce sanctiune ar fi fost mai indicata in cazul oficialului stelist, Horoba a raspuns: "Cel putin sapte ani, dar doi erau suficienti".
Gruparea FC Steaua a fost reprezentata la sedinta Comisiei de Disciplina de avocatul Catalin Ciubota, care a declarat ca respingerea solicitarii de aminare a judecarii acestui caz "este o incalcare flagranta a dreptului la aparare. "Exista discrepante intre rapoartele intocmite dupa meci. Steaua este iar lovita sub centura. Intimplator sau nu, domnul Horoba stia inca de ieri de sedinta comisiei, in timp ce Steaua a fost instiintata abia astazi la ora 11.00, printr-un fax. Mai mult ca sigur o sa facem apel", a punctat Ciubota.
FC Steaua solicitase, luni, aminarea judecarii incidentelor de la finalul meciului cu Gloria Bistrita, motivind ca managerul general Mihai Stoica si atacantul Victoras Iacob nu sint in Bucuresti.
La finalul meciului Gloria Bistrita - Steaua, scor 1-0, din etapa a XXVI-a a Diviziei A, oficialii stelisti au criticat dur maniera de arbitraj a brigazii conduse la centru de Ionica Serea. Managerul general al FC Steaua, Mihai Stoica a incercat sa intre in vestiarul arbitrilor, pentru a le cere socoteala, insa a fost impiedicat de fortele de ordine. In busculada creata, Stoica a avut un schimb de replici cu presedintele bistritean si cu seful jandarmilor, carora le-a adresat injurii si pe care i-a amenintat. Potrivit oficialilor bistriteni, Mihai Stoica ar fi intentionat chiar sa-l agreseze fizic pe seful Inspectoratului Judetean de Jandarmi Bistrita, colonelul Ionel Ciumuca, fiind insa oprit insa fortele de ordine au reusit sa-l opreasca. Aceasta varianta a fost insa infirmata de raportul intocmit dupa meci de fortele de ordine, in care se precizeaza ca nu a incercat sa-l loveasca pe seful jandarmilor.
In urma acestor incidente, Mihai Stoica a fost sanctionat contraventional pentru ultraj, cu suma de o mie de lei.
Managerul general al FC Steaua nu se afla pentru prima oara in centrul unui incident de acest gen. In urma cu un an, in 14 mai 2005, Mihai Stoica, pe atunci presedinte executiv al FC Steaua, a lovit un suporter in timpul partidei cu CFR Cluj, cistigata, de Steaua, pe teren propriu, cu scorul de 1-0, in etapa a XXVI-a a Diviziei A. In minutul 75 al meciului, Mihai Stoica, insotit de citeva garzi de corp, a coborit in fuga de la tribuna oficiala, gata sa se impiedice pe scarile de la masa presei, si s-a dus la tribuna I in mijlocul suporterilor, l-a lovit pe unul dintre acestia cu pumnul in figura si apoi a urcat inapoi la loja. In urma acelui incident, Mihai Stoica a fost suspendat pentru un an de catre Comisia de Disciplina, insa ulterior Comisia de Recurs Federala a decis ca suspendarea sa fie redusa la sase luni. Dupa ce initial a fost amendat cu 5.370 de FRF, suma a fost redusa la 1.370 de euro. De asemenea, dupa lovirea suporterulu, Stoica a fost sanctionat contraventional cu cinci milioane de lei.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii