Mergi la conţinutul principal

Mihai Ruse i-a luat Danielei Rădulescu fotoliul de preşedinte ALDE Brăila

• decizia a fost luată, recent, în cadrul Biroului Politic al partidului • senatorul Mihai Ruse susţine că nu a ştiut nimic până la şedinţă, cu precizarea că încet-încet toţi parlamentarii ALDE vor deveni şi preşedinţi de organizaţii • informaţia ne-a fost confirmată de fostul preşedinte ALDE Brăila, Daniela Rădulescu, care nu a dorit să cometeze prea mult subiectul • pe surse însă am aflat că întreaga mutare ar face parte dintr-o strategie a liderului Călin Popescu Tăriceanu de a-şi fideliza parlamentarii astfel încât aceştia să nu treacă la alte partide

 

Schimbare de forţe în tabăra ALDE Brăila. Daniela Rădulescu, preşedintele organizaţiei judeţene a fost, recent, revocată din funcţie, iar în locul acesteia, numit senatorul Mihai Ruse. Decizia a fost luată, miercuri, în cadrul Biroului Politic Executiv ALDE, odată cu alte câteva organizaţii din ţară. Contactat de “Obiectiv - Vocea Brăilei” proaspătul preşedinte, senatorul Mihai Ruse a susţinut că nu a ştiut nimic despre această mutare până în ultimul moment. Acesta a afirmat că a fost invitat miercuri la şedinţa Biroului, deşi nu era membru, astfel că luase în calcul chiar să nu participe, însă i-a fost solicitată prezenţa aşa că a mers în cele din urmă.

“Nu a ştiut nimeni care este ordinea de zi a şedinţei. În momentul când au venit conducătorii Alianţei am primit fiecare ordinea de zi şi am văzut că erau 3 puncte: discuţii politice, măsuri organizatorice şi diverse. Abia atunci am văzut şi eu că la unul dintre puncte era revocarea doamnei Daniela Rădulescu şi numirea mea în funcţia de preşedinte al filialei ALDE Brăila. Dar nu am fost numai eu. Sunt mai multe revocări şi numiri de secretari executivi regionali”, a declarat Ruse, cu precizarea că şi în alte judeţe s-a mers pe astfel de înlocuiri a foştilor lideri de partide cu parlamentari.

“Nu a ţinut mult. Au fost în unanimitate votaţi toţi. Scurt, clar şi cuprinzător. Fără să ştim niciunul nimic. Mai multe nu pot să vă spun că nu ştiu. Habar nu am! Nu s-au comentat motivele. Absolut nimic!”, a continuat sursa citată.

Parlamentarul susţine că planurile sale sunt acelea de a a întări organizaţia ALDE Brăila atât din punct de vedere calitativ cât şi cantitativ.

“Mergem înainte. Nu e nicio problemă. Nu sunt supărat cu nimeni, nu sunt certat cu nimeni. Asta a fost decizia partidului. Nu ştiu dacă e supărată doamna Rădulescu. Nu m-a contactat. Poate că o fi supărată ca la orice schimbare. Dar nu am nicio vină. Eu colaborez în continuare cu dânsa şi nu avem decât de câştigat dacă mergem înainte. Există o variantă că toţi care avem funcţia de senator şi deputat în judeţele lor, vor deveni toţi preşedinţi. Se pare că aşa va fi încet-încet. Aşa a hotărât conducerea”, a mai spus Ruse, cu precizarea că Rădulescu este în prezent vicepreşedinte al Biroului Politic Teritorial ALDE. Contactată de redactorii “Obiectiv”, Daniela Rădulescu, consilier municipal ALDE, a declarat scurt: “Respect decizia de la centru, iar domnului Ruse îi doresc succes”.

 

Mişcare pentru a nu-şi pierde parlamentarii în favoarea altor partide

Potrivit unor surse, toată această agitaţie legată de schimbarea de preşedinţi de organizaţii la ALDE ar avea legătură cu strategia lui Călin Popescu Tăriceanu de a-şi menţine senatorii şi deputaţii fideli. Astfel, aceştia nu vor mai fi la fel de tentaţi să plece la alte partide şi să destabilizeze coaliţia de guvernare.

Precizăm că senatorul ALDE Brăila, Mihai Ruse, nu s-a remarcat cu nimic de la începutul mandatului şi rareori a putut fi contactat pentru a-şi expune măcar punctul de vedere pe diferite probleme legate de activitatea sa în Parlament sau interesele brăilenilor.

Potrivit site-ului Senatului României, Ruse are 27 de iniţiative legislative de la începutul mandatului, la toate fiind însă doar cosemnatar, iniţiativele fiind ale altor colegi parlamentari. De asemenea, acesta are doar 4 luări de cuvânt şi 2 declaraţii politice în Parlament.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro