Mergi la conţinutul principal

Mihai Eminescu, sarbatorit in scoli

Scoala "Mihai Eminescu" si-a sarbatorit patronul spiritual chiar pe 15 ianuarie, prin organizarea mai multor activitati ce au culminat cu serbarea scolara de la Teatrul "Maria Filotti". In deschidere a vorbit directorul Maria Neicu, apoi au luat cuvantul profesori, inspectorul de specialitate Ana Maria Zlavog, iar directorul adjunct Evelina Dumitrascu impreuna cu profesoara Emilia Stanica au oferit premiile Concursului Interjudetean de creatie literara, "Mihai Eminescu", editia a XII-a. Despre "Eminescu in biblioteca virtuala" a vorbit elevilor reprezentantul Bibliotecii Judetene "Panait Istrati", Claudiu Braileanu. Serbarea s-a incheiat cu spectacol muzical-coregrafic la care au participat elevii Scolii "Eminescu" si cei ai Liceului de Arta, coordonatori fiind institutoarea Didina Coman si prof. Nistor Dumitru de la Scoala "Mihai Eminescu" si prof. Petrea Gogu de la Liceul de Arta. Spectacolul a fost prezentat de Ana Neacsu si Ovidiu Stoica.
Elevii din clasa a III-a D, Atena Moldovan, Loredana Bacanu, Cristian Mitru si Alexandru Barbu au prezentat dramatizarea "Darul lui Eminescu", apoi Stefanita Albu a cantat la clarinet, iar Magda Matetovici a recitat versuri eminesciene. Elevii clasei a V-a de la Liceul de Arta au prezentat dansul "Fulgi de nea", Stefanita Albu si Cosmin Grigore au cantat la clarinet, iar elevele de la coregrafie, clasa a VIII-a, au prezentat "Barcarola" de Offenbach. La serbare a cantat si Corul "Mi Emi" al Scolii "Eminescu", Robert Ciupitu a cantat melodia "Vis de sarbatoare", iar Cora Vacaru, "Iarna". Perechile de dans sportiv Alexandra Damacus-Andrei Balaban si Teodora Badea-Cristian Paraipan de la Scoala nr. 22, au dansat vals si cha-cha, iar Maria Enache a interpretat melodia "Voi canta". Elevul David Constantin a cantat la pian, Paula Anastase a adus pe scena melodii din repertoriul Cristinei Aguilera, iar Laura Vintila a cantat o melodie din repertoriul lui Britney Spears. Un moment coregrafic au prezentat Teodora Serbanescu si Stefan Gagu, iar Ana Maria Ciurea a prezentat melodia "Vreau sa fiu vedeta". Ileana Ghionea a cantat "I love rock'n roll". Gabriela Lemnaru si Oana Pele au spart gheata cu un dans sportiv, iar trio-ul Paula Anastase, Ileana Ghionea si Laura Vintila a cantat o melodie a formatiei Abba. Finalul spectacolului a fost marcat de evolutia formatiei "Addiction", formata din Alex Musat - tobe, elev in clasa a VII-a la Scoala "Mihai Eminescu", Silviu Paraschiv - chitara solo, elev in clasa a VII-a la Liceul "Perpessicius" si Bogdan Iftode - chitara bass, anul III la Colegiul "Murgoci", fost elev al Scolii "Mihai Eminescu". Ei au cantat doua melodii ale formatiei "Metallica" si au ridicat sala in picioare starnind ropote de aplauze.

Dor de Eminescu in scolile brailene

Majoritatea unitatilor scolare au organizat diferite evenimente prin care sa se marcheze implinirea a 159 de ani de la nasterea lui Mihai Eminescu, insa la unele institutii acestor actiuni li s-a dat o mai mare amploare. Din program au facut parte: prezentari in power point a datelor biografice ale scriitorului, recitari, cantece pe versuri eminesciene, expozitii de desene sau de carte si referate. Asemenea actiuni au avut loc la unitatile scolare: "Dimitrie Cantemir", "Gh. K. Constantinescu", "C. D. Nenitescu", "M. Sadoveanu" si "N. Balcescu".
Eminescu a fost sarbatorit si la Biblioteca Judeteana "Panait Istrati", prin mai multe actiuni, la care au participat copii de la Scoala "Mihai Eminescu", gradinitele "Dumbrava minunata", "Micul print", Scoala Tudor Vladimirescu. A avut loc si o intilnire a elevilor cu scriitori, membri au Uniunii Scriitorilor, filiala Galati-Braila. Actiunea s-a incheiat cu un concert al corului Trison, al Liceului "D.P. Perpessicius", condus de prof. Maricica Lupu.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

Director general: Monica Paraschiv

Director: Silvia Preda

Şef departament publicitate: Sorin Preda

Redactor Şef: Florentin Coman

Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu