Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Miclea vrea diferentierea salariilor profesorilor, in functie de performante

Ministrul Educatiei si Cercetarii, Mircea Miclea, a declarat, joi, intr-o conferinta de presa, ca doreste ca din bugetul pe anul 2006 Educatiei sa-i revina 5 la suta din PIB si s-a pronuntat in favoarea diferentierii in functie de performanta a salariilor cadrelor didactice.
Miclea a precizat ca si in conditiile obtinerii a 5 la suta din PIB pentru Educatie in anul 2006, fata de 3,81 la suta din PIB in anul 2005, solicitarile profesorilor de crestere a salariilor nu vor fi rezolvate in scurt timp.
Ministrul Educatiei s-a declarat adeptul diferentierii in functie de performanta a salariilor cadrelor didactice. El a adaugat ca este de acord ca salariile profesorilor performanti sa fie dublate sau chiar triplate.
Mircea Miclea a precizat ca, in acelasi timp, pentru cadrele didactice care nu isi dovedesc performanta nu se justifica majorarea salariilor. El a dat spre exemplu cazul profesorilor din cele 193 de scoli in care nici un elev nu a promovat testele nationale in acest an.
In vara, sindicate din invatamintul preuniversitar au amenintat ca membrii lor nu vor participa la deschiderea noului an scolar, in 12 septembrie, ca protest fata de blocarea salariilor bugetarilor prin neacordarea indexarii din octombrie, in conditiile in care tarifele la utilitati cresc.
Ulterior, Guvernul a decis sa revina asupra deciziei de aminare a cresterii salariilor.
Totusi, membrii Federatiei Sindicatelor din Invatamint "Spiru Haret" vor participa, in 12 septembrie, la un miting organizat in fata sediului Ministerului Educatiei si Cercetarii.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii