Mergi la conţinutul principal

Micii ziarişti, Moş Crăciun pentru o zi

Şi ei au fost Moş Crăciun! Elevii de la Cercul de Ziaristică al Palatului Copiilor din Brăila şi-au luat în serios rolul de Moş Crăciun şi, cu atenţie şi bucurie, au împachetat haine, încălţăminte, jucării, cărţi şi rechizite, dar şi alimente, pentru o familie nevoiaşă din cartierul Catanga - Chercea. La iniţiativa profesoarei lor, Nicoleta Butnaru, copiii au încercat să readucă zâmbetul pe chipurile membrilor familiei Mocanu, oferindu-le îndeosebi copiilor - Mihăiţă, 8 ani, Tincuţa, 13 ani şi Magda, 14 ani - îmbrăcăminte şi alimente.
"De trei săptămâni adunăm hăinuţe care nu ne mai vin, dar curate şi încă frumoase, jucării, cărţi şi caiete pentru a le oferi familiei Mocanu, căreia în luna septembrie i-a luat foc casa. Pentru copiii din această familie, vrem să fim şi noi Moş Crăciun", ne-a declarat Maria Potîrnache, una dintre fetiţele de la Ziaristică.

Bucuria de a dărui

Vinerea trecută, micii ziarişti Ilinca, Ana, Maria şi Iulian-Andrei au sortat lucruşoarele aduse de colegii lor, iar sâmbătă au dus pachetele, împreună cu alimentele cumpărate din banii strânşi de ei, acasă la familia Mocanu, care acum stă într-o locuinţă improvizată în curtea vechiului imobil care a ars.
Povestea familiei Mocanu i-a impresionat pe micii ziarişti şi, după ce aceasta a apărut în cotidianul Obiectiv- Vocea Brăilei, ei s-au hotărât să schimbe puţin în bine destinul familiei.
"Ne-a impresionat faptul că o femeie singură ca Mariana Mocanu luptă pentru a-şi creşte frumos cei cinci copii, între care trei minori, luptă ca ei să meargă în continuare la şcoală, că sunt curaţi şi cu bun simţ şi că, în ciuda necazurilor prin care trec, nu se plâng şi au rămas uniţi. Elevii de la Cercul de Ziaristică şi părinţii acestora au reacţionat foarte bine atunci când le-am propus să fim Moş Crăciun pentru această familie. În acest fel, cu toţii am încercat bucuria de a dărui, compasiunea şi spiritul de echipă întru ajutorarea semenilor", ne-a declarat profesorul coordonator Nicoleta Butnaru.
Ba chiar, cei mai mici dintre membrii familiei, Tincuţa şi Mihăiţă au fost invitaţi să urmeze cursurile de ziaristică la Palatul Copiilor, loc în care cu toţii recunosc că învaţă să comunice eficient, dar şi să se exprime frumos în scris.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro