Mica schimbare la faţă a falezei Dunării | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Mica schimbare la faţă a falezei Dunării

• s-au montat coşuri de gunoi şi bănci noi, cele vechi au fost reparate şi vopsite, iar de o mână de vopsea au beneficiant şi monumentele de metal, care se cam umpluseră de rugină • operaţiuni similare au fost făcute şi în alte zone din oraş, costurile ridicându-se până în prezent la circa 460.000 lei

 

Serviciul de Utilitate Publică, Administrare şi Gospodărire Locală (SUPAGL) din cadrul Primăriei Brăila încearcă, în ultima perioadă, să mai schimbe puţin faţa zonelor de promenadă din oraş, prin repararea băncilor şi coşurilor de gunoi, sau prin montarea unora noi, acolo unde este cazul. Pe faleza Dunării se vopsesc inclusiv monumentele de metal, care nu mai beneficiaseră de o astfel de operaţiune de vreo câţiva ani buni şi se cam umpluseră de rugină. Problema e că, pentru două dintre aceste monumente - cel care simbolizează valurile Dunării şi cel care a adus, pe vremuri, un omagiu excavatoarelor fabricate la “Progresul” - lucrarea a fost făcută de angajaţii SUPAGL, care au folosit scule mai puţin performante şi nu au reuşit să înlăture prea bine vechile straturi de vopsea. Cum piesele metalice de mari dimensiuni nu pot fi demontate şi duse la o secţie specializată în sablări, şlefuirea trebuie făcută la faţa locului, cu scule mult mai perfomante, care însă nu se găsesc în dotarea SUPAGL. Conducerea instituţiei ne-a spus că angajarea unor firme specializate în astfel de lucrări ar fi ridicat foarte mult costurile operaţiunii. Este posibil, totuşi, ca pe viitor să se facă o astfel de investiţie, pentru vopsirea profesională a respectivelor monumente. De voie, de nevoie, angajarea unei terţe firme este necesară pentru monumentul “Curcubeu”, cel de taluzul falezei, care se află într-o poziţie ce face neapărat necesară folosirea unei schele. “Va trebui să facem un contract cu o firmă care să vină cu schele, pentru că altfel nu se poate interveni asupra acestui monument”, ne-a spus Dumitru Munteanu, directorul SUPAGL.

Acesta a precizat că, pe lângă vopsirea lucrărilor metalice, pe faleză s-a intervenit şi asupra băncilor şi a coşurilor de gunoi, astfel încât această zonă preferată de foarte mulţi brăileni pentru plimbări în aer liber să ofere un cadrul cât mai civilizat, mai ales acum, când lumea e dornică de mişcare, după cele aproape două luni de izolare la domiciliu din timpul stării de urgenţă. Astfel, pe faleză s-au montat 29 de pubele şi opt bănci noi, cele circa 100 de bănci deja existente fiind reparate şi vopsite.

Acţiunile de schimbare a mobilierului stradal au avut loc şi în alte zone de promenadă din municipiu. În Grădina Mare s-au montat 39 de coşuri de gunoi noi şi 12 bănci, alte 10 bănci fiind reparate, restul de 65 existente în zonă fiind vopsite.

În Parcul Monument s-au vopsit 60 de bănci din zona centrală şi s-au montat patru jardiniere noi, făcându-se în plus lucrări de reparaţii şi întreţinere în locurile de joacă pentru copii, care au fost şi dezinfectate cu această ocazie.

Şi pe platoul din faţa Palatului Administrativ au fost vopsite băncile şi pubelele, înlocuindu-se şi grătarele canalelor de scurgere.

Costul estimativ al lucrărilor efectuate până la sfârşitul lunii iunie se ridică la circa 460.000 lei, însă operaţiunile de montare de coşuri de gunoi şi bănci noi, precum şi de întreţinere a celor vechi vor continua în toate zonele de promenadă, după cum ne-a informat conducerea SUPAGL, care ne-a dat asigurări că vor fi montate coşuri de gunoi şi în alte zone ale municipiului, în contextul în care, de la începutul anului în curs au fost achiziţionate 400 astfel de echipamente.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro