Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Mia de hectare nu mai reprezinta o prioritate pentru PNL Braila

Liberalii braileni au cam uitat de cele 1.000 de ha de pe raza judetului nostru luate de Galati si asteapta sa vada ce se mai intimpla dupa ianuarie 2007 cu integrarea si daca este cazul sa-si mai bata capul cu problema respectiva, in cazul in care nu se rezolva de la sine.
Desi tema suprafetei de teren preluata in administrarea municipiului Galati a fost una prioritara in campania electorala din 2004, de ceva timp, liberalii au lasat-o moale cu acest subiect, pe motiv ca oricum se poarta discutii pentru o asociere cu Galatiul, in cadrul careia suprafetele celor doua municipii vor fi puse la comun.
Consilierul judetean Adrian Ritzinger admite ca asocierea respectiva este o chestiune care poate avea loc miine sau peste ani de zile, dar crede ca indiferent ce se va intimpla cu viitoarea aglomerare urbana Braila-Galati, cele 1.000 de hectare ramin ale judetului Braila, taxele si impozitele vor veni aici, iar autorizatiile de constructie vor fi date tot de autoritatile din Braila. Convingerea lui Ritzinger este la fel de ferma, precum aceea a autoritatilor galatene ca taxele si impozitele vor merge la ele si ca autorizatiile de constructie se vor da de la Galati.
"Acest teritoriu ramine, la acest moment, in forma de organizare administrativ-teritoriala a judetului Braila. Daca vor aparea post-aderare noile forme teritorial-administrative pe regiuni, atunci lucrurile vor fi altfel. Trebuie sa recunosc ca, din cauza ca nu s-a stabilit conducerea filialei judetene, nu am reusit sa formulam si sa exprimam puncte de vedere pertinente pe aceasta tema. Noi vom pune pe tapet tema, dupa ce se definitiveaza conducerea judeteana PNL Braila", a comentat ieri Ritzinger, intr-o conferinta de presa.
Consilierul judetean admite ca intilnirile de pina acum intre autoritatile din cele doua judete, pe tema aglomerarii urbane respective, nu au dat cine stie ce rezultate concrete. El crede insa ca sefii administrativi braileni si galateni au dorinta de a perfecta acest proiect, deci, din acest punct de vedere, nu avem a ne teme de probleme: "Din punctul meu de vedere, la modul cinstit, este imprevizibil cind se va intimpla. Asta depinde de estomparea orgoliilor sau intereselor. Eu cred ca autoritatile vor sa faca aceasta asociere, pentru ca interesul este comun. Singurul lucru pe care nu l-am vazut este sustinerea parlamentarilor braileni si galateni".
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii