Mergi la conţinutul principal

Metropola... intre orgolii si prejudecati

Noi mergem la ei...ei vin la noi... ce-ar fi sa ne unim?
Multi viseaza la o zona metropolitana, inclusiv eu, si nu neg ca mi-ar placea sa asist la construirea ei. Dezvoltarea ar avea o evolutie spectaculoasa. Am deveni poate cel mai mare oras din Romania, mai puternic cu siguranta din punct de vedere economic, avantajele si oportunitatile s-ar inmulti pentru toti, vizibil. Fiecare parte a acestui parteneriat s-ar sprijini pe cealalta pentru a urca. Dat fiind ca distanta dintre cele doua resedinte de judet este foarte mica, o investitie puternica ar putea reprezenta o sansa unica de a deveni o metropola puternica. Un astfel de spatiu rezultat ar putea atrage investitori, cheia dezvoltarii economice. Podul peste Dunare ar putea fi un liant. Evident, investitori noi ar poposi in zona noastra, traficul crescut ar aduce diferite beneficii, inca o bila alba adusa acestei posibile uniri. Un aeroport, de asemenea. Puterea industriala astfel formata va putea sustine puterea navala, ambele orase avind nevoie de un port puternic, recunoscut, ce va sustine la rindul lui comertul.
Din punct de vedere educational, visez la un centru universitar important, nu foarte greu realizabil, avind in vedere ca atit in Braila, cit si in Galati, exista deja filiale ale unor universitati importante. Puternica economic, metropola va putea suporta si o cultura mult mai bine evidentiata, mai bine promovata, lucru de care ambele orase duc lipsa. Totodata, turismul va putea fi exploatat, avind ca punct comun Dunarea, ce va fi valorificat prin promovarea zonei la nivel intranational, prin Insula Brailei, prin istoria bogata a ambelor orase, prin introducerea zonei in circuite importante, printr-o promovare "violenta" as spune, bazata pe un impact dozat de potentialul economic.
Se pare insa ca proiectul Braila - Galati e sortit esecului din fasa. Fie ca sint orgolii politice, economice ori financiare. Orgolii sau prejudecati?!

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

Obiectiv Vocea Brailei 2022

Continutul acestui site este proprietatea SC Double P Media SRL. Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul SC Double P Media SRL

Analiza WEB