Mergi la conţinutul principal

Merkel, desemnată personalitatea anului

Într-un comunicat, redactorul-şef al revistei, Nancy Gibbs, a evocat reacţia dnei Merkel faţă de criza din Grecia, cea a migranţilor şi răspunsul său în faţa ameninţării grupării Stat Islamic. Angela Merkel a fost prima pe lista scurtă a finaliştilor, care i-a mai inclus pe liderul organizaţiei jihadiste Stat Islamic, Abu Bakr al-Baghdadi, şi pe candidatul republican la Casa Albă, Donald Trump. Recent, cancelarul german Angela Merkel a salutat luni contribuţia adusă la economia şi societatea Germaniei de imigranţii sosiţi în ţară prin programul „muncitorilor oaspeţi" („Gastarbeiter") în primele decenii postbelice.
Vorbind la un eveniment de marcare a 60 de ani de la lansarea programului care a impulsionat economia ţării, pe care a transformat-o însă într-un stat multietnic, cancelarul a insistat că familiaritatea cu mai mult decât o cultură a fost „un plus incredibil" într-o lume tot mai globalizată.
„Mulţi dintre dumneavoastră au experienţe pe care noi nu le putem oferi", a afirmat Angela Merkel în faţa asistenţei de „Gastarbeiter" - mulţi veniţi din Turcia şi din Balcani - şi descendenţi ai lor.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro