Mergi la conţinutul principal

Megalomanie!

Spital de pediatrie in combinatie cu englezii, ale carui lucrari trebuia sa inceapa de la sfirsitul anului trecut, pod peste Dunare care-a facut parte din "portofoliul" de promisiuni al tuturor politicienilor, palat regional intre Braila si Galati, sosea suspendata intre aceleasi judete, ca si un aeroport comun, spital regional, aeroport la Ianca, sute de milioane de euro care ar urma sa fie inghititi in proiecte, desi aceasta suma uriasa este alocata de Uniunea Europeana intregii regiuni de Sud Est pina in anul 2013. Acestea toate si multe altele fac parte din agenda liderului PSD si presedinte al Consiliului Judetean, Gheorghe Bunea Stancu. O agenda ultra-incarcata. Din pacate, doar de vorbe. In acest context, realitatea despre faptele lui Stancu a fost foarte bine ilustrata de vorbele unei batrine care i-a spus lui Ion Iliescu, prezent la Visani in campania electorala pentru alegeri la primaria comunei, cam asa: "Va place pe ce drum ati venit?" Presedintele onorific al PSD a raspuns ca nu, la fel cum nemultumiti sint si locuitorii din judet si brailenii din oras care-si rup masina in doua pe drumurile judetene. Nu sint bani, acesta este raspunsul invariabil al presedintelui CJ, atunci cind vine vorba despre infrastructura Brailei. Probabil ca asa este, dar atunci se ridica intrebarea: DE UNDE VA AVEA ADMINISTRATIA JUDETEANA BANI SA PARTICIPE LA INVESTITII LA NIVEL MACRO? Va da Guvernul atit de multi bani Brailei? Sa fim seriosi! Ne va ingropa UE in euro, fara nici un aport al comunitatilor locale? Aiurea! Vor veni oamenii de afaceri straini roiuri, roiuri, precum mustele la rahat si se vor lua la intrecere care investeste mai mult? Greu de crezut! Ca sa nu mai vorbim de faptul ca nimeni nu va da bani pentru un palat regional in care sa se lafaie, pe rind, ba administratia galateana, ba administratia braileana, dupa cum le vine rindul la presedintia zonei intercomunitare.
Care este situatia reala intre Braila si Galati, zona care, presupune Stancu, va deveni un teatru al investitiilor de mare anvergura? De fapt, deocamdata, discutam despre cele 1.000 de hectare ale judetului Braila care au fost date spre administrare prin HOTARIRE DE GUVERN catre CLM Galati. Iar hotarirea respectiva este legala si in vigoare, caci n-a atacat-o nimeni. In acest context, democratii au avut dreptate sa sustina ca intii de toate trebuia atacata legalitatea respectivului act guvernamental. Deci, pina la proba contrarie, care dupa cum se misca autoritatile brailene e moarta inainte de a se naste, CLM Galati poate incheia contracte, poate antama discutii cu privire la diverse investitii pe termen scurt, ceea ce si face. De exemplu, pe acele hectare primarul Galatiului a incheiat deja contractul pentru un hipermarket Carrefour ce se va construi in zona. Iar pentru asta Consiliul Local al Galatiului va primi sute de mii de euro, anual, cota parte din profit. Bravo lor! Ce face presedintele CJ in acest timp, in afara de a naviga in plin SF prin conferintele de presa ale PSD? Se intilneste cu un consultant care sa ne dea sfaturi despre cum sa se faca si ce sa se ceara intr-un caiet de sarcini pe baza caruia se va organiza o licitatie pentru desemnarea unui... consultant care va face proiectul zonei intercomunitare Braila - Galati. Acest proiect va costa, tot Stancu zice, circa 100.000 de euro, bani din care Brailei ii revine sa plateasca o cota de 50%. Intrebarea este: acest consultant, care ne consulta acum in vederea desemnarii prin licitatie a unui alt consultant, o face pe gratis? Mira-m-as!
Concluzionind, cel care se da drept cel mai mare si mai tare negociator din Sud - Estul Romaniei, in favoarea Brailei, fireste, n-a demonstrat pina acum decit ca are un apetit fabulos pentru genul stiintifico-fantastic. Iata de ce, sincer, prefer bordurile primarului Constantin Cibu care, cu siguranta, sint ancorate in realitate si bine infipte in pamint.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

Director general: Monica Paraschiv

Director: Silvia Preda

Şef departament publicitate: Sorin Preda

Redactor Şef: Florentin Coman

Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu