Mergi la conţinutul principal

Megaevaziunea «Antic Gallery»

Parchetul de pe lângă Tribunalul Brăila a dispus, săptămâna aceasta, trimiterea în judecată a inculpatului Robert Boza, administratorul SC "Antic Gallery" SRL Brăila, cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi declarare fictivă a sediului social al firmei. Originar din municipiul Bârlad, Boza a mai fost trimis în judecată în luna ianuarie a.c., pentru fapte penale asemănătoare. Complicele inculpatului, Stelian Robertino Ifrim, zis "Pepe" - care în prezent se sustrage urmăririi penale - este căutat de poliţişti, pentru a fi audiat. Prejudiciul total cauzat bugetului de stat de către Robert Boza este de 1.944.924 lei.
Potrivit procurorilor brăileni, Robert Boza a omis înregistrarea în actele contabile "a tuturor relaţiilor comerciale desfăşurate şi recunoscute în baza aceleiaşi declaraţii de partenerii comerciali în semestrul II 2011, fapt ce a condus la prejudicierea bugetului consolidat al statului cu suma de 1.166.954 lei (TVA) şi cu suma de 777.970 lei (impozit pe profit)".
La jumătatea lunii august 2011, Stelian Robertino Ifrim, zis "Pepe", l-a contactat pe Robert Boza (în municipiul Bârlad) şi i-a propus să preia pe numele său o firmă din Brăila, întrucât el "avea probleme juridice cu vechea firmă". Boza urma doar să emită bilete la ordin şi file cec cu ocazia derulării relaţiilor comerciale desfăşurate cu alte societăţi, fiind plătit cu suma de 2.000 de lei lunar.
Anchetatorii spun că, pentru derularea "afacerii", cei doi au atras şi alte persoane. Atât Ifrim cât şi Boza se prezentau partenerilor de afaceri pe care ulterior i-a păgubit sub diferite nume (Drăgan Daniel, Drăgan Vasile, Mircea Rădulescu, Marius Cepraga etc), în calitate de "directori ai SC Antic Gallery SRL Brăila". Marfa achiziţionată era revândută către alte societăţi comerciale, în folosul exclusiv al celor doi "directori". Primul incident de la preluarea SC "Antic Gallery" SRL Brăila (septembrie 2011) a fost înregistrat la data de 18 noiembrie acelaşi an. Atunci a fost refuzată la plată fila cec emisă în favoarea SC "Balastiera TCS" SRL Prahova. Ulterior, cei doi reprezentanţi ai firmei brăilene au fost căutaţi atât telefonic, cât şi la sediul declarat al firmei, de către partenerii înşelaţi, dar nu au fost găsiţi. Cam în aceeaşi perioadă, cu ajutorul lui Ifrim, Boza a plecat în Italia, apoi în Spania.
În perioada 27 februarie 2012 - 15 martie 2013, Garda Financiară - Secţia Brăila a efectuat un control la SC "Antic Gallery" SRL, în urma căruia s-a stabilit că reprezentanţii firmei au prejudiciat statul, în semestrul II al anului 2011, cu sumele de 1.166.954 lei (TVA) şi 777.970 lei (impozit pe profit). Documentele contabile nu au fost găsite, astfel că prejudiciul a fost calculat verificând "Declaraţia informatică 394" constituită din declaraţiile achiziţiilor/livrărilor înregistrate şi recunoscute de partenerii de afaceri ai SC "Antic Gallery" SRL, de pe teritoriul României. Procurorul care a supravegheat cercetările precizează: "SC Antic Gallery SRL a avut un comportament tipic unei societăţi-fantomă. Din declaraţiile date de Boza Robert rezultă că sediul social al societăţii, deşi a fost declarat la adresa B-dul Dorobanţilor, nr. 475, Brăila, el nu a funcţionat acolo. Boza a precizat că el nu a fost niciodată la sediul social întrucât, deşi era asociat unic şi administrator al societăţii, în realitate de activitatea comercială s-a ocupat Ifrim Stelian Robertino zis «Pepe», care nu a avut nicio calitate în cadrul societăţii".
Cazul se află acum în atenţia judecătorilor de la Tribunalul Brăila.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu