Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Meditatie de Paste

Sintem din nou in prag de mare sarbatoare, celebram inca o data Pastele, victoria Vietii asupra Mortii. Dar dincolo de fastul si forfota unei astfel de sarbatori, ecoul intrebarii capitale care a rasunat atunci pe strazile Ierusalimului, in casele oamenilor, in curtea Marelui Preot, in palatul guvernatorului roman, rasuna inca si astazi, dupa doua mii de ani. Cine este Iisus? Intrebare de al carui raspuns atirna nu numai istoria Ierusalimului sau a Palestinei, ci istoria intregii omeniri.
Ca raspunsul la aceasta intrebare are o importanta capitala, si ca nu este deloc usor, o aflam chiar de la Protagonistul acelor evenimente. Iisus ii intreba pe ucenici la un moment dat: "Cine zic oamenii ca sint eu?" Dupa cum stim, raspunsurile au fost foarte variate. Intrebati la rindul lor, apostolii, prin gura lui Petru, au dat raspunsul corect: "Tu esti Hristosul, fiul Dumnezeului celui viu!" (Matei 16:16 ) in replica Iisus spune ca acest raspuns i-a fost descoperit lui Petru de "Tatal Meu care este in ceruri". De altfel, Petru va trebui sa raspunda din nou la aceasta intrebare si raspunsul il va gasi de aceasta data, singur, afara, plingind cu amar.(Luca 22:62) Fiecare dintre ucenicii lui Iisus va trebui sa treaca, la un moment dat, prin acelasi proces, sa gaseasca raspunsul, fiecare pentru el, si odata gasit, nimeni si nimic din lume nu-l va mai putea smulge de la ei, nici macar martiriul, de care de altfel, cei mai multi au avut parte.

Si pentru ca aceasta sarbatoare ne indeamna la clipe de meditatie, inainte de a porni din nou in desertaciunea cotidianului nostru tumultos, sa raspundem si noi la aceasta intrebare care va ramine actuala atita vreme cit pamintul va gravita in jurul soarelui.
Cine este Iisus pentru mine? Intrebare individuala, cu raspuns individual... Nu putem trisa, nu putem copia tragind cu ochiul la raspunsul vecinului. Raspunsul este personal. Si daca in oglinda acestei intrebari ne vedem pe noi insine asa cum sintem, vrednici de pedeapsa, dar si un Mintuitor personal, care a luat pedeapsa asupra Lui si ne daruieste viata din nou, atunci Pastele acesta este cel mai frumos si cel mai deosebit dintre toate...
Hristos a inviat!
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii