Mergi la conţinutul principal

Meditații gratuite. ÎPS Casian îi îndeamnă pe profesori să-i ajute pe elevii care dau examenul de bacalaureat

* primii care au primit propunerea ierarhului sunt prof. dr. Viorel Mortu, și prof. univ. dr. Ionel Cândea, managerul Muzeului Brăilei „Carol I” * Arhiepiscopia intenționează să formeze o echipă de voluntari, cadre didactice, „pentru sprijinirea bravilor noștri tineri, în prag de bacalaureat”

 

 

Inițiativă lăudabilă a ierarhului Dunării de Jos, care a trimis, începând de joi, 7 mai 2020, adrese oficiale profesorilor consacrați, rugându-i să ofere sprijin absolvenților de liceu și de seminar, care urmează să susțină, vara aceasta, examenul de absolvire (bacalaureat). „Prin aceste semne, vă rugăm, stimate cadre didactice, să formăm o echipă de voluntari pentru sprijinirea bravilor noştri tineri, în prag de bacalaureat, atât la Brăila, cât și la Galați”, se arată pe pagina de Facebook a Arhiepiscopiei Dunării de Jos.

Nu întâmplător, primii doi profesori care au primit, oficial, invitația semnată de Înaltpreasfințitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, sunt prof. dr. Viorel Mortu, scriitor, fost cadru didactic la Colegiul Național „Gh. M. Murgoci”, și prof. univ. dr. Ionel Cândea, managerul Muzeului Brăilei „Carol I”. Ambii au predat, ani la rând, disciplinele Limba și literatura română, respectiv Istoria României. Spicuim din adresa trimisă prof. Viorel Mortu:

„Cu bucurie reînnoiesc gândurile bune și sper să vă aflați bine, în sănătate, cu toate opreliștile trecătoare provocate de această grea stare de pandemie. Sufletește, cultural și didactic, lucrurile și proiectele ar trebui să urmeze calea de mijloc, evident, mă gândesc la neputința comunicării directe. În sensul recuperării a ceea ce se poate, aș îndrăzni să vă rog dacă, în măsura posibilităților, ați face o scurtă prezentare a tematicii de bacalaureat la limba și literatura română, schematic, dar cu scopul ajutorării candidaților care, de la distanță, pot întâmpina multe neajunsuri în însușirea temelor”.

Îndemnuri asemănătoare a trimis ÎPS Părinte Casian și prof. univ. dr. Ionel Cândea, cu care a avut, mai înainte, o discuție telefonică pe această temă.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro