Skip to main content

Medicul saracilor

Cabinetul medical pentru persoane defavorizate din Policlinica Hipodrom functioneaza de 5 ani doar din banii doctorului Aurel Stanciu. La vremea respectiva, cabinetul a fost infiintat din dorinta de a se ocupa de starea de sanatate a circa 3.000 de braileni aflati la limita subzistentei, persoane fara nici un venit, fara pensii, fara ajutor social sau familii cu multi copii, in special din etnia romilor. Acestia au beneficiat in permanenta nu numai de consultatii medicale gratuite, ci si de medicatia necesara in diverse afectiuni, obtinuta cu sprijinul si prin intelegerea pastorilor de la bisericile din oras. Mai mult decit atit, cabinetul a fost mobilat si utilat de dr. Stanciu, fiind astfel singurul cabinet de acest gen din tara, iar gestul medicului a fost recunoscut la vremea respectiva atit de oficialitatile locale, cit si de catre reprezentantii etniei romilor din Braila.

Chiria cabinetului este platita din banii de pensie ai medicului

Daca, initial, filiala locala a Aliantei pentru Unitatea Romilor (AUR) s-a angajat sa se implice in bunul mers al acestei actiuni, in momentul de fata, intreaga responsabilitate privind cheltuielile cabinetului medical a ramas in grija dr. Aurel Stanciu. Astfel, pe linga faptul ca acorda asistenta medicala fara sa primeasca nici un ban pentru prestarea acestor servicii, medicul este nevoit sa achite si toate datoriile legate de cabinet. "Necazul meu cel mai mare este este ca, de 5 ani, platesc, din saracia mea, chiria si utilitatile, care se ridica la 1.500.000 - 1.700.000 lei vechi lunar.Va marturisesc cu lacrimi in ochi ca nu am acesti bani si imi doresc din suflet sa fie evaluata aceasta suma de Primarie, Consiliul Judetean sau orice alta autoritate interesata", ne-a spus dr. Aurel Stanciu.
De precizat este faptul ca dr. Aurel Stanciu este medic specialist boli interne, a terminat Institutul de Medicina Bucuresti si cursul de specializare la Spitalul Clinic Fundeni si, dupa 48 de ani de munca, are o pensie de 1.010 lei. Din acesti bani trebuie sa achite si toate cheltuielile cabinetului, in conditiile in care desfasoara aceasta activitate voluntar. Este o situatie singulara, nici un alt medic din Braila si chiar din tara nu s-a angajat in asemenea activitate de voluntariat.

Primaria este interesata sa sprijine actiunea caritabila a dr. Stanciu

Incercind sa aflam si opinia presedintelui AUR fata de aceasta situatie, l-am contactat telefonic de mai multe ori pe Sandel Grosu, dar acesta a tot aminat discutia privind achitarea datoriilor pentru cabinetul din Policlinica Hipodrom.
In plus, Grosu sustine ca si el plateste chiria pentru sediul Aliantei si ca, prin plata lunara a chiriei si a utilitatilor, dr. Stanciu isi achita astfel cotizatia catre AUR. Din spusele membrilor Aliantei insa, aceasta taxa este de doar 10 lei pe luna, nicidecum nu se ridica la suma platita de catre medic pentru chirie si utilitati.
Pe de alta parte, primarul Aurel Simionescu s-a aratat interesat de preluarea actiunii caritabile exercitate de dr. Aurel Stanciu fata de persoanele defavorizate din Braila si ne-a declarat ca aceasta poate fi sprijinita de Primarie. "Actiunea poate fi sprijinita de Primarie, ca principiu, dar trebuie sa vad care este situatia exacta a patrimoniului", a precizat primarul Aurel Simionescu.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

Director general: Monica Paraschiv

Director: Silvia Preda

Şef departament publicitate: Sorin Preda

Redactor Şef: Florentin Coman

Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu