Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Medicii protesteaza impotriva deciziei de stopare a vinzarii cabinetelor

In urma unei decizii emise recent de Curtea Constitutionala, prin care se sisteaza actiunea de vinzare a cabinetelor medicale, medicii braileni s-au reunit, ieri, in sala de sedinte a Colegiului Medicilor si si-au manifestat dezaprobarea fata de acest act normativ in prezenta primarului Constantin Cibu. Este vorba despre Ordonanta nr. 870-871 din data de 9 octombrie 2007 publicata in Monitorul Oficial din 17 octombrie, prin care se modifica unele articole din Ordonanta 110/2005 privind vinzarea spatiilor proprietate privata a statului sau a unitatilor administrativ-teritoriale cu destinatia de cabinete medicale, precum si a spatiilor in care se desfasoara activitati conexe actului medical, Ordonanta aprobata prin Legea 236.
Dupa cum am aflat de la dr. Dorina Tite, vicepresedinte al Colegiului Medicilor, in Braila, procesul de vinzare a cabinetelor medicale a fost demarat in baza acestor acte normative, iar din totalul de 105 cabinete au fost vindute 53, dar vinzarea acestora se afla in diverse stadii. Unele au fost cumparate si exista act de vinzare-cumparare sau au fost in stadiul de negociere, iar altele urmeaza sa fie supuse acestui proces. Pornind de la prevederile acestei decizii a Curtii Constitutionale, medicii s-au sensibilizat, avind in vedere in primul rind faptul ca in Braila, comisia care s-a constituit pentru vinzarea cabinetelor a tergiversat foarte mult aceasta actiune.
"Sintem revoltati de prevederile deciziei Curtii Constitutionale, motiv pentru care vom face uz de toate posibilitatile noastre de protest, in a repune in aplicare prevederile Ordonantei 110 si prevederile Legii 236. Pentru a derula un act medical calitativ, coerent, la standarde europene, avem nevoie de conditii europene de derulare a activitatii. Pentru a avea aceste conditii, pentru a avea o locatie corespunzatoare, trebuie sa fim motivati sa investim in locatia respectiva, iar faptul de a fi proprietari pe cabinetele medicale este un lucru esential", a precizat dr. Dorina Tite. In opinia sursei citate, comparativ cu alte judete ale tarii, faptul ca procesul de vinzare a cabinetelor medicale a demarat este foarte important; este de apreciat si faptul ca functioneaza o comisie de vinzare a cabinetelor la nivelul judetului, dar este suspecta intreruperea procesului de vinzare a acestora in iunie 2006, data la care a aparut prima decizie a Curtii Constitutionale.
Pe toata durata intilnirii de ieri, medicii si-au manifestat nemultumirea fata de desfasurarea procesului de vinzare a cabinetelor si chiar l-au acuzat pe primarul Cibu ca a frinat aceasta actiune, purtindu-i pe unii medici in instantele judecatoresti pentru a intra in posesia spatiilor in care isi desfasoara activitatea.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii