Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Medicii pensionari vor putea lucra numai in cabinete private

Incepind cu luna februarie a anului curent, cei 20 de medici pensionari care isi desfasoara in continuare activitatea in sistemul sanitar public brailean vor fi nevoiti sa inceteze activitatea. Locurile ramase, astfel, vacante vor fi scoase la concurs.
Ordinul Ministrului Sanatatii nr. 30 din 2006 anuleaza, incepind cu data de 16 februarie a.c., toate aprobarile acordate de Ministerul Sanatatii pentru raminerea in activitatea medicala peste virsta de pensionare a medicilor, dupa cum ne-a informat directorul Directiei de Sanatate Publica Braila, dr. Lucica Scutaru. Potrivit sursei citate, in cursul lunii ianuarie vor fi declansate toate procedurile pentru organizarea concursurilor de ocupare a posturilor ocupate de medici care au solicitat raminerea in activitatea medicala peste virsta de pensionare si a posturilor de medici vacante, din toate unitatile sanitare publice. "A fost creata posibilitatea efectuarii unui "inventar" al resurselor umane care exista in sistemul sanitar public si al medicilor pensionari ce isi desfasoara activitatea conform unor aprobari de prelungire a activitatii dupa virsta pensionarii, pentru a se acoperi unele activitati care erau deficitare. Nu va mai putea fi in relatii contractuale cu Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate sau angajat al unei unitati subordonate DSP un medic care a implinit virsta de 65 de ani. Acesta poate profesa, insa, in cabinetele private, pe o perioada de timp nelimitata. Acestuia nu i se ridica autorizatia de libera practica, dar nu i se mai elibereaza aviz de libera practica, adica el nu mai are posibilitatea de a practica in unitatile subordonate DSP", a declarat dr. Lucica Scutaru.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii