Mergi la conţinutul principal

Medicii de familie brăileni au protestat, ieri, la Bucureşti

• aceştia au participat la un miting amplu, alături de colegii lor din toată ţara • nemulţumirile au fost legate, în special, de birocraţia din sistemul sanitar • premierul Mihai Tudose a avut o întâlnire cu reprezentanţii Societăţii Naţionale pentru Medicina de Familie, organizatorii acţiunii de protest

 

Zeci de medici de familie din municipiul şi judeţul Brăila au participat, miercuri, la un miting, în Piaţa Victoriei, din Capitală, alături de colegii din toată ţara. Au militat pentru un act medical curat, dar şi pentru o asistenţă primară puternică şi şi-au manifestat nemulţumirea faţă de birocraţia din sectorul sanitar.

Reprezentanţii sindicatului care a organizat protestul, Societatea Naţională pentru Medicina de Familie (SNMF), au avut discuţii, în timpul mitingului, cu premierul Mihai Tudose şi cu ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, notează Mediafax, şi au stabilit să se întâlnească, din nou, pentru a găsi soluţii la revendicările cadrelor medicale.

Premierul Tudose le-a dat dreptate medicilor de familie, după discuţiile cu reprezentanţii SNMF. “Am avut împreună cu domnul vicepremier Marcel Ciolacu şi domnul ministru Bodog o discuţie bună cu reprezentanţii medicilor de familie. Spun şi pe această cale că au dreptate şi, din păcate, chiar au foarte multă dreptate. Spun din păcate, fiindcă sistemul este în continuare foarte greoi, foarte birocratizat şi medicii de familie s-au transformat sau au fost nevoiţi să se transforme în contabili în loc să-şi facă meseria. Încercăm să găsim soluţii”, a declarat Tudose la începutul şedinţei de guvern de miercuri.

Reamintim că pe 2 noiembrie, medicii de familie brăileni au pichetat Prefectura şi Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate. Cadrele medicale s-au plâns de subfinanţarea sistemului de asistenţă primară, de deficitul de personal din sistem şi de birocraţie. Pacienţii i-au susţinut pe doctori în acel demers, spunând că s-au săturat să plimbe hârtii între cabinete şi spitale.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro