Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Medicament impotriva gripei aviare

Cercetarorii cehi de la Institutul pentru Chimie Organica si Biochimie din cadrul Academiei de Stiinte au dezvoltat cu succes un medicament impotriva gripei aviare, a informat cotidianul Mlada fronta Dnes (MfD), citat de pagina electronica a agentiei CTK.
Institutul a trimis probe cu noul medicament companiei farmaceutice americane Gilead Sciences.
"Am discutat cu vicepresedintele Gilead Sciences, John Milligan, care a declarat ca una dintre substantele noastre este foarte activa in combaterea gripei aviare. Toate analizele de pina in prezent au confirmat faptul ca se vor dovedi de folos", a declarat directorul institutului, Zdenek Havlas.
Cotidianul a precizat ca exista o sansa ca substantele din Cehia sa determine conceperea unui medicament eficient pentru combaterea gripei aviare.
In conditii favorabile, un nou medicament pentru combaterea gripei aviare ar putea fi disponibil in aproximativ cinci ani, a scris Mlada fronta Dnes.
Conform Organizatiei Mondiale a Sanatatii, gripa aviara a ucis cel putin 136 de persoane, iar virusul a fost depistat in peste 50 de tari, incluzind 14 state membre ale Uniunii Europene.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii