Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Matusa Tamara: "Primesc nenumarate scrisori in care toti vor sa-mi fie nepoti"

Reporter: Tanti Tamara, ce-are, bre, lumea cu matale?

Tusa Tamara: Mai, mamaie, io-s femeie batrina, la locul meu, chiar la locul meu de veci as putea spune. N-am facut rau la nimeni toata viata mea, nu am tinut dusmanie nimanui, asa ca nu inteleg ce are lumea cu mine. Mi-am crescut nepotii cum am stiut eu mai bine, i-am ajutat sa faca o scoala, sa ajunga la casa lor. Spre exemplu, nepoata Dana a ajuns la casa, de fapt la casele lui Nastase, Adrian Nastase. Nu am ce sa-mi reprosez. Am murit impacata, iar daca ar fi sa ma mai nasc o data, as face exact aceleasi lucruri: as colectiona tablouri si bijuterii, as investi in terenuri, mi-as face testamentul la 91 de ani, as lasa bunurile nepoatei mele Dana si as muri la 97 de ani. Am ajuns la concluzia ca n-are nici un rost sa traiesti 100 de ani!

Reporter: Tanti Tamara, vrei sa fii matusa mea?

Tusa Tamara: Mai, copile, de ce vrei tu sa fiu matusa ta? N-are mamaia ce sa-ti mai dea? Pai, n-ai citit in ziare ca i-am lasat totul lu' Adrian, minca-l-ar mama de durduliu? Dar stii ce ma surprinde? Ca de cind a aparut in ziare treaba cu mosternirea lasata lu' Dana si Adrian, am primit sute, daca nu chiar mii de scrisori de pe lumea ailalta in care toti ma roaga sa accept sa-mi devina nepoti. Parca a innebunit lumea! Io daca-s decedata de aproape un an nu am cum sa le raspund la scrisori, sa le zic ca nu-i pot ajuta. Da' am sa incerc sa fac in asa fel incit sa le apar in vis si sa le zic ca matusa Tamara nu mai este disponibila, asta ca sa folosesc un cuvint pe care l-am invatat de la fata aia care raspundea la mesageria vocala a telefonului lui Adrian.

Reporter: Mamaie, cum poate, bre, o biata femeie sa stringa dintr-o amarita de pensie aproape un milion de euro?

Tusa Tamara: Nu are importanta ce salariu ai, nu conteaza cit de mica ai pensia, important e ce si cum investesti - asta ca sa parafrazez o melodie care se cinta pe vremea mea. Io am fost femeie batrina si sa stii ca nu te mint, mai copile: am fost chibzuita, am pus ban peste ban, am citit zilnic ziarele de specialitate care prezentau oportunitati de afaceri, am facut conexiuni si am plasat banii in afaceri profitabile. Pare simplu la prima vedere, dar nu este asa. Trebuie sa ai fler. Si ca s-o zic pe aia dreapta, sa stii ca de mica am avut un dezvoltat simt al afacerilor. Asa am fost noi astia din familie. Adrian a stat pe linga noi, a furat meserie de la noi, si uite cit de departe a ajuns. Pina si in comuna Cornu a pus piciorul, ferma si ce-a mai mostenit el.

Reporter: Adrian Nastase va fi anchetat de procurori pentru casele si terenurile mostenite de la matale!

Tusa Tamara: Tu vorbesri serios? Vai de mine si de mine! Este o nedreptate! Ce rau imi pare ca am murit, ca le faceam eu zile amare acestor procurori. Ce, nu mai au ce ancheta? Gata, au terminat toate cazurile de coruptie si s-au apucat sa il ancheteze pe Adrian al meu? Nu s-au uitat un pic la el sa vada ce fata de om nevinovat are? Adrian nu a incalcat niciodata legea. Eu i-am spus pe vremea cind era prim ministru: "Adriene, mama, vezi cum faci, cum lucrezi, sa nu incalci vreodata legea. Daca, Doamne-fereste, se intimpla sa-ti dai seama ca esti pe cale sa incalci vreo lege, fa in asa fel si schimba rapid legea, ca te leaga nemernicii astia. Eu l-am avertizat din timp despre acest Basescu, dar el nu m-a ascultat. Zicea ca "N-are ce sa-mi faca mie chioru' asta!". I-am spus ca nu-i frumos sa vorbeasca asa, si uite c-am avut dreptate. Sper insa din tot sufletul ca Adrian nu va pati nimic, pentru ca la cit il stiu eu de sensibil, nu cred ca ar suporta sa stea nici macar 5 minute in puscarie. Uite ca mi s-a facut pielea de gaina numai cit am pronuntat cuvintul puscarie. Brrr, Doamne-fereste, Doamne-pazeste!

Reporter: Nastase avea bani. De ce nu v-ati donat averea unui camin de orfani?

Tusa Tamara: Ei, asta-i buna! Ce bani avea Adrian? Tre-i patru case, o ferma, vreo 40 de tablouri si citeva conturi amarite de 100.000 de euro? Pai, astia-s bani in ziua de azi? Voi nu cred ca realizati ce cheltuieli au Adrian si Dana. Copiii lor sint foarte mofturosi si tre' sa le faci hachitele. Daca va spun ca erau zile cind Adrian raminea fara bani si venea la tusica Tamara, adica la mine, sa se imprumute pina cind lua salariul de prim ministru, o sa scrieti la ziar ca s-a dilit baba, ca de cind a murit, a inceput sa debiteze numai prostii! Si sincer acuma, par eu a femeie care nu stie ce vorbeste? Atentie mare la ce scrieti in ziar, ca nu-s departe vremurile cind pesedeu' lui Adrian o sa fie din nou la putere, iar eu n-am sa fiu printre voi ca sa va scap pielea.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii